Hlavní obsah

Federer zdolal na úvod Turnaje mistrů ve třech setech Nalbandiana

ŠANGHAJ

Švýcarský tenista Roger Federer zahájil úspěšně útok na třetí triumf na Turnaji mistrů za sebou. V úvodním utkání Červené skupiny v neděli první hráč světa v Šanghaji zdolal Argentince Davida Nalbandiana 6:3, 2:6, 6:4 a připsal si už 78. vítězství v sezóně, v níž utrpěl jen tři porážky.

Článek

Ještě hladší vstup do finálového podniku sezony se povedl Ivanu Ljubičičovi. Chorvatský tenista zvládl zápas s Guillermem Coriou bez ztráty setu a Argentince porazil za hodinu a 18 minut 6:2, 6:3.

Federer, jenž se na kurt vrátil po sedmitýdenní pauze zaviněné zraněním kotníku, neobvykle často kazil a ve třetím setu prohrával už 1:3. Do zápasu se ale vrátil v páté hře krásným bekhendovým volejem.

"Díky bohu, že jsem se z toho dostal, ten bod byl hodně důležitý. Za posledních pár let jsem se s podobnou situací nemusel moc často vyrovnávat," řekl. Švýcar může vyrovnat rekord Johna McEnroea v počtu vítězství v jedné sezoně, pokud získá titul. Legendární Američan v roce 1984 vyhrál 82 zápasů a prohrál jen třikrát.

Na programu jsou dnes v Číně ještě dva zápasy čtyřhry.

Červená skupina:
Federer (1-Švýc.) - Nalbandian (8-Arg.) 6:3, 2:6, 6:4, Ljubičič (6-Chor.) - Coria (4-Arg.) 6:2, 6:3.
Čtyřhra:
Arthurs, Hanley (7-Austr.) - B. Bryan, M. Bryan (1-USA) 7:5, 6:7 (3:7), 7:6 (7:4)

Reklama