Hlavní obsah

Konec kariéry? Zatím ne, odmítl Nadal

Montreal

Ve Wimbledonu zažil už vlastně tradiční výbuch, když ho ve druhém kole vyprovodil dredatý Němec Dustin Brown, po sérii zdravotních problémů a výkyvech formy si musí Rafael Nadal zvykat na propad žebříčkem a ústup ze slávy, nicméně s tenisovou kariérou rozhodně končit nehodlá.

Foto: Daniel Reinhardt, ČTK/AP

Rafael Nadal se pořád chce zlepšovat.

Článek

Bývalá světová jednička a vítěz čtrnácti grandslamových titulů aktuálně okupuje až devátou příčku žebříčku ATP a musí si zvykat, že kvůli horšímu nasazení naráží na vrcholných turnajích na největší konkurenty už mnohem dříve, než býval zvyklý. Třeba aktuální jednička Novak Djokovič letos ukončil Nadalovu nadvládu na French Open už ve čtvrtfinále.

Ale nic takového Španělovi chuť pokračovat v profesionálním tenisu neubírá. „Určitě toho mám v kariéře už více za sebou než před sebou. O jejím konci ale zatím vůbec neuvažuji. Soustředím se jen na každodenní práci," nechal se slyšet před turnajem v Montrealu.

Úsměv neztrácí

Přitom už vyhrál téměř vše, co je vůbec možné vyhrát a svými výpadky v poslední době trochu podrývá svůj legendární status. „Mám ale pořád motivaci pokračovat dál, takže je pro mě hodně obtížné přemýšlet o tom, že bych s tenisem skončil," pokračoval s tím, že jakmile se „jednoho dne probudí bez motivace se zlepšovat", nastane čas pro odchod do důchodu.

Po fiasku na trávě v Queensu a Wimbledonu si alespoň spravil chuť nedávným triumfem na antuce v Hamburku, nicméně podle svých slov se už porážkami nijak neužírá. „Normálně úsměv neztrácím. Nemám pro to jediný důvod, ani kdybych teď prohrál sto tenisových zápasů," ujišťoval.

Devětadvacetiletý Španěl už minulý týden odletěl do Kanady a začal se připravovat na severoamerické turnaje na betonech. Na montrealském Rogers Cupu bude bojovat už o čtvrtý titul. Byť do turnaje ve dvouhře zasáhne až ve středu, ve čtyřhře už stihl oslavit první úspěch. Po boku krajana Verdaska vyřadil česko-americký pár Tomáš Berdych, Jack Sock (6:3, 5:7, 10:6).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články