Hlavní obsah

Agassi prohrál a odstoupil z Turnaje mistrů

ŠANGHAJ

Tenista Nikolaj Davyděnko získal při svém premiérovém vystoupení na Turnaji mistrů skalp Andreho Agassiho. Ruský hráč v pondělí v Šanghaji porazil slavného Američana ve Zlaté skupině po setech 6:4 a 6:2. Agassi po utkání oznámil, že kvůli zranění nebude v soutěži pokračovat. Místo něho bude hrát Chilan Fernando Gonzalez.

Článek

Ve druhém utkání skupiny porazil Argentinec Gaston Gaudio ve dvou setech svého krajana Mariana Puertu, který dnes na poslední chvíli nahradil dalšího odpadlíka Rafaela Nadala. Španěl se těsně před zápasem odhlásil kvůli zranění levé nohy.

Agassiho utkání s Davyděnkem trvalo hodinu a čtrnáct minut a konec druhého setu Agassi evidentně nehrál naplno. Omezoval ho kotník, který si finalista letošního US Open poranil před měsícem při racquetballu, hře podobné squashi. "Není šance, že bych hrál dál. Bohužel se to zhoršilo a je to riskantní, ohrozil bych tím svoji budoucnost," řekl pětatřicetiletý rodák z Las Vegas podle agentury AP.

Ve dvou předchozích vzájemných zápasech nezískal Davyděnko na Agassiho ani set, ale tentokrát byl ve výměnách od základní čáry jistější, razantnější a měl účinnější returny než soupeř.

Turnaj mistrů přišel už o pět hráčů. Před Agassim a Nadalem do Šanghaje vůbec nepřijeli zranění Andy Roddick z USA a vítěz Australian Open Marat Safin z Ruska ani Australan Lleyton Hewitt, který doma očekává první přírůstek do rodiny.

Turnaj mistrů
Zlatá skupina
Dvouhra:
Davyděnko (5-Rus.) - Agassi (3-USA) 6:4, 6:2.
Čtyřhra:
Black, Ullyett (3-Zim.) - Llodra, Santoro (6-Fr.) 3:6, 6:3, 6:4, Huss, Moodie (8-Austr./JAR) - Björkman, Mirnyi (2- Švéd./Běl.) 6:2, 6:4.

Reklama