Hlavní obsah

Vaidišová - Torróová 5:7, 1:6Vaidišová skvěle začala, ale semifinále jí uteklo. Allertová i Cetkovská postoupily

Praha
Aktualizováno

Nicole Vaidišová skončila na turnaji ITF v Praze ve čtvrtfinále, sedmé nasazené Španělce Marii-Terese Torróové podlehla 5:7, 1:6, přitom zápas báječně rozehrála. Skončilo tak pro ni první české vystoupení od loňského návratu na kurty. Do semifinále naopak postoupily další dvě Češky. Denisa Allertová porazila Belgičanku Ysaline Bonaventureovou 4:6, 6:4, 6:3. V semifinále se nasazená jednička utká s Ukrajinkou Marinou Zaněvskou. Mezi čtyřku nejlepších se na Štvanici dostala i Petra Cetkovská. Ve čtvrtfinále vyhrála nad Španělkou Sarou Sorribesovou první set 6:3 a na začátku druhé sady soupeřka vzdala. V sobotu bude hrát s Torróovou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicole Vaidišová

Článek

Šestadvacetiletá Vaidišová v Praze dva zápasy zvládla, zastavila ji až Torróová, která je v pořadí WTA o 119 míst výše. Češka přitom v prvním setu vedla 4:0, slibný náskok ale neudržela.

Do semifinále na okruhu ITF se nyní 260. tenistka žebříčku po návratu na kurty mohla dostat podruhé. Mezi nejlepší čtveřici turnaje postoupila jen v únoru v Midlandu.

Allertová dohrávala se zdravotními problémy. Už v prvním setu si nechala obvázat levý stehenní sval. "Je to levá odrazová noha a při podání mě tam píchlo, proto jsem si pro jistotu zavolala fyzioterapeutku," řekla Allertová. Po zápase spěchala na vyšetření, které neodhalilo vážnější problém. "Je to spíš namožený," řekla.

V utkání Allertová bojovala se soupeřkou a také se svým tělem. "Naštěstí jsem to zvládla, přebojobvala jsem tu bolest a vyhrála silou vůle," uvedla.

Na vítězné vlně se na turnaji Advantage Cars Prague Open by Zenova veze Cetkovská. Před cestou do Prahy vyhrála akci ITF v Polsku a nyní přidala další tři výhry, i když dvakrát jí soupeřka vzdala. "To se mi snad v životě nestalo, ale v tomhle velkém horku to určitě pomůže," řekla Cetkovská, která se nakonec vyhne českému semifinále s Vaidišovou.

Do semifinále challengeru mužů postoupil Adam Pavlásek, který ve třech setech vyřadil čtvrtého nasazeného Steva Darcise z Belgie.

Tenisový turnaj Advantage Cars Prague Open by Zenova v Praze na Štvanici (antuka):
ATP Challenger mužů (dotace 42.500 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Pavlásek (ČR) - Darcis (4-Belg.) 6:2, 6:7 (0:7), 6:4.
Semifinálové dvojice
Michon (Fr.) - Albot (6-Mold.)
Pavlásek - Da Silva (Braz.)
ITF žen (dotace 75 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Allertová (1-ČR) - Bonaventureová (Belg.) 4:6, 6:4, 6:3
Cetkovská (ČR) -Sorribesová (Šp.) 6:3 skreč
Torróová (7-Šp.) - Vaidišová (ČR) 7:5, 6:1
Semifinálové dvojice:
Allertová - Zaněvská (5-Ukr.)
Cetkovská - Torróová

Reklama