Hlavní obsah

Serenu Williamsovou bych i teď porazil, věří si legendární McEnroe

Praha

Současná světová jednička ženského tenisového žebříčku Serena Williamsová má momentálně nad zbytkem konkurence jasně navrch a před blížícím se US Open si dělá oprávněný zálusk na zkompletování kalendářní grandslamu. V souvislosti s její dominancí se znovu vynořila otázka, jak by 33letá Američanka dopadla v tenisové konfrontaci s mužskými kolegy.

Foto: Aaron Doster, Reuters

Serena Williamsová si dělá zálusk na kalendářní grandslam. Porazil by ji McEnroe?

Článek

Takové výzvy by se nebál ani legendární John McEnroe. Sedminásobný grandslamový šampión nepochybuje, že by současnou světovou jedničku i dávno po skončení své profesionální kariéry porazil. Šestapadesátiletý tenista, jenž často pracuje jako spolukomentátor na grandslamových turnajích, to řekl v zábavné americké show Jimmyho Kimmela.

„Jsou tady moje dcery a v tomhle se s nimi neshodnu. Ony si asi myslí, že bych se Serenou prohrál. Já věřím, že bych ji i teď ještě porazil," řekl bývalý nejlepší hráč světa.

„Serena by ale mohla hodně ztratit, pokud by prohrála s takovým starým prdem, jako jsem já. Jenže i já bych měl hodně co ztratit. Kdybych, Bože chraň, prohrál se ženou, nemohl bych příštích 15 let vstoupit do žádné mužské šatny. Nebo možná až do konce života," odhadoval následky porážky slavný Američan.

Trump nabídl málo

McEnroe už kdysi nabídku na souboj s jednou ze sester Williamsových měl. Inicioval ji americký finančník Donald Trump a zápas, který se měl konat v miliardářově kasinu Taj Mahal v Atlantic City, plánoval zadotovat částkou milión dolarů. K utkání ale tehdy nakonec nedošlo.

„Ano, před patnácti lety mi Donald Trump udělal nabídku. Ale nezdálo se mi to dost. Myslím, že si z nás dělal srandu," vzpomněl si legendární hráč. A v odlehčeném tónu dodal, že by si dotaci na zápas se Serenou Williamsovou představoval v podobné výši, jakou dostali boxeři v nedávném „zápase století" mezi Floydem Mayweatherem a Mannym Pacquiaem.

„Kdyby mi zaplatili tyhle peníze... Ale pozor, v boxerském ringu bych Serenu určitě neporazil," dělal si známý bouřlivák zálusk na podíl z částky zhruba pěti miliard korun, které si výše zmínění boxeři nedávno rozdělili.

Jak známo, Serena Williamsová před sedmnácti lety změřila síly s profesionálem opačného pohlaví, a nedopadla vůbec dobře. Německý tenisový podivín a náruživý kuřák Karsten Braasch, tehdy 203. hráč světa, ji v tréninku porazil 6:1 a její o dva roky sestře Venus vzápětí povolil o jeden game více. Následně se nechal slyšet, že ani zdaleka nehrál naplno.

Porazil by nyní John McEnroe světovou jedničku Serenu Williamsovou?
Ano
71,9 %
Ne
28,1 %
Celkem hlasovalo 1688 čtenářů.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori