Hlavní obsah

Dolgopolov - Berdych 6:4, 6:2Berdych ve čtvrtfinále v Cincinnati hladce prohrál s kvalifikantem, Šafářová dostala kanára!

Aktualizováno

Tenista Tomáš Berdych prohrál poprvé v kariéře s Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem a s turnajem v Cincinnati se rozloučil ve čtvrtfinále. Po dvou jednoznačných vítězstvích na turnaji dnes šestý nasazený Čech podlehl svému soupeři za hodinu a čtvrt 4:6, 2:6. Semifinále turnaje bude bez české účasti, protože neuspěla ani Lucie Šafářová, která vypadla po porážce 4:6, 6:2 a 0:6 s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.

Foto: Tom Uhlman, ČTK/AP

Tomáš Berdych na turnaji v Cincinnati dohrál ve čtvrtfinále.

Článek

Devětadvacetiletý Berdych v předchozích dvou duelech v Cincinnati ztratil pouze šest gamů, dnes byl ale na kurtu jasně lepší jeho soupeř, nad nímž rodák z Valašského Meziříčí předtím vyhrál všechny čtyři vzájemné zápasy. Šestadvacetiletý Ukrajinec, jenž se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace, hrál mnohem aktivněji, byl jistý na podání a naopak představoval pro Berdycha téměř neustále nebezpečí při jeho servisu.

Nejlepší český tenista si nevypracoval ani jeden brejkbol, sám servis třikrát ztratil. Dolgopolov se v semifinále utká se světovou jedničkou Novakem Djokovičem ze Srbska, jenž v odvetě za prohrané finále Roland Garros porazil hladce 6:4, 6:1 Švýcara Stana Wawrinku.

Také Šafářová se mohla v semifinále střetnout se světovou jedničkou, Američankou Serenou Williamsovou, ale neprošla přes Svitolinovou. Finalistka Roland Garros a nasazená sedmička turnaje sice dokázala zareagovat na ztrátu první sady a srovnala, v třetím setu však měla navrch dvacátá hráčka světa, jež nadělila české papírové favoritce kanára. Osmadvacetiletá Šafářová tak o osm let mladší soupeřce podlehla i v druhém letošním duelu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):
Muži (dotace 4 457 065 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Dolgopolov (Ukr.) - Berdych (6-ČR) 6:4, 6:2
Djokovič (1-Srb.) - Wawrinka (5-Švýc.) 6:4, 6:1.
Ženy (dotace 2 701 240 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Svitolinová (14-Ukr.) - Šafářová (7-ČR) 6:4, 2:6, 6:0
S. Williamsová (1-USA) - Ivanovičová (6-Srb.) 3:6, 6:4, 6:2.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner