Hlavní obsah

Tohle nečekal ani nejlepší tenista světa! Djokovičovi jeho soupeř vytřel zrak

Cincinnati

Na turnaji v Cincinnati došel první tenista světa Novak Djokovič až do finále, kde si na něj počíhal ve skvělé fazóně hrající Roger Federer. Srbovi ale kromě vítěze sedmnácti grandslamových turnajů vytřel zrak i Francouz Benoit Paire. Vedení ATP zařadilo po konci zápolení jejich výměnu mezi pět nejkrásnějších na turnaji.

Paire přechytračil Djokoviče.

 
Článek

Na šestadvacetiletého rodáka z Avignonu narazil Djokovič už ve druhém kole a přesně podle papírových předpokladů ho zdolal ve dvou setech. Francouz si ale také prožil hvězdou chvilku.

Na začátku druhé sady se po výměně od základní čáry Paire rozhodl ke zkrácení hry. Skvěle atleticky vybavený Srb míček ale bez větších potíží doběhl a zvolil taktéž krátký balón. K tomu Paire doběhl, a aby zmátl soupeře, zahrál ho furiantsky mezi nohama. A ještě k tomu ve výskoku.

Djokovič podobně jako většina diváků nic podobného nečekal a po výměně se jen trpce usmíval. „Instrukce mého trenéra zněly jasně: ‚Očekávej neočekávané'. A tohle byl přesně ten případ," vyprávěl po zápase Srb.

„On (Paire) hraje velké množství dropshotů. Má také výborný bekhend. A skvělý servis. Nemůžete dost dobře očekávat, jaký úder použije - jestli pomalý spin nebo rychlý úder. Proto jsem musel být stále ve střehu," dodal Djokovič.

Bělehradský rodák přesto dokázal na Francouze vyzrát a zvítězit 7:5 a 6:2.

Reklama

Související témata: