Hlavní obsah

Kvitová bude na US Open nasazena jako číslo pět, Berdych je šestý

New York
Aktualizováno

Na posledním grandslamu letošní sezóny US Open bude mezi nasazenými tenisty čtveřice českých zástupců. Dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová bude turnajovou pětkou, finalistka letošního French Open Lucie Šafářová je nasazena jako číslo šest a Karolína Plíšková bude osmičkou. Tomáš Berdych je v mužském singlu šestý nasazený.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Petra Kvitová je na US Open nasazenou pětkou.

Článek

Pořadatelé určili nasazení podle světových žebříčků platných v tomto týdnu. Jedničkami tak budou Srb Novak Djokovič, šampión z roku 2011, a domácí favoritka Serena Williamsová. Američanka, která turnaji kralovala v posledních třech letech, bude v New Yorku útočit po letošních triumfech na Australian Open, French Open a ve Wimbledonu na sezónní Grand Slam.

Turnajovou dvojkou mezi ženami je finalistka loňského French Open Simona Halepová, roli třetí nasazené bude plnit newyorská vítězka z roku 2006 Maria Šarapovová a čtvrtá je finalistka minulého ročníku Caroline Wozniacká.

Mezi muži je v první desítce pět bývalých vítězů US Open. O šestý newyorský titul bude v roli druhého nasazeného usilovat Roger Federer, trojkou bude šampión z roku 2012 Andy Murray. Osmý nasazený je Rafael Nadal (2010, 2013) a obhájce titulu Marin Čilič vstoupí do turnaje coby devítka.

Nasazení pro tenisové US Open:
Dvouhra:
Muži:
1. Djokovič (Srb.)
2. Federer (Švýc.)
3. Murray (Brit.)
4. Nišikori (Jap.)
5. Wawrinka (Švýc.)
6. Berdych (ČR)
7. Ferrer
8. Nadal (oba Šp.)
9. Čilič (Chorv.)
10. Raonic (Kan.)
Ženy:
1. S. Williamsová (USA)
2. Halepová (Rum.)
3. Šarapovová (Rus.)
4. Wozniacká (Dán.)
5. Kvitová
6. Šafářová (obě ČR)
7. Ivanovičová (Srb.)
8. Karolína Plíšková (ČR)
9. Muguruzaová
10. Suárezová (obě Šp.)

Reklama

Související témata: