Hlavní obsah

Bouchardová uklouzla v šatně a končí na US Open!

Aktualizováno

Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová se odhlásila z US Open. Důvodem je zranění hlavy, které si mladá hráčka přivodila uklouznutím v šatně po vítězném zápase se Slovenkou Dominikou Cibulkovou.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová při zápase 3. kola US Open proti Slovence Dominice Cibulkové.

Článek

Měla se chystat na nedělní duel čtvrtého kola US Open proti Italce Robertě Vinciové. Místo toho zamířila k lékařům posledního grandslamu sezóny. Kanaďanka Bouchardová totiž uklouzla v šatně a to tak nešťastně, že si poranila hlavu.

"Slečna Bouchardová upadla v šatně a utrpěla vážné zranění hlavy, které ji nedovoluje pokračovat v turnaji," stojí v oficiálním prohlášení.

"Stále je pod lékařským dohledem, po zbytek dne budeme pokračovat v její léčbě. Novinky o jejím stavu budou poskytnuty později."

Bouchardová si vítězstvím nad Cibulkovou připsala třetí výhru v řadě, a to se jí povedlo poprvé od ledna.

21letá Kanaďanka zaznamenala v letošním roce velký výkonností a výsledkový propad. Od březnového podniku v Miami z jedenácti turnajů osmkrát vypadla hned po prvním zápase, v ostatních případech skončila o kolo později.

Jaký to kontrast s tím loňským, ve kterém vybojovala tři grandslamové semifinále a jedno finále (Wimbledon), což ji vyneslo na páté místo žebříčku WTA.

Nyní se nachází na 25. místě a tím, že neobhájí body za loňskou čtvrfinálovou účást se dá předpokládat, že se pořadím ještě propadne...

Své odstoupení okomentovala Bouchardová na sociálních sítích nešťastným smajlíkem.

Reklama

Související témata: