Hlavní obsah

Djokovič - Bautista 6:3, 4:6, 6:4, 6:2Djokovič je na US Open podeváté ve čtvrtfinále. Vypadli všichni Češi ve čtyřhře mužů a žen

Aktualizováno

Bez české účasti budou na US Open od čtvrtfinále pokračovat soutěže ve čtyřhře mužů a žen. Ve třetím kole vypadli se svými partnery Radek Štěpánek a Barbora Strýcová i dvojice Lucie Hradecká Andrea Hlaváčková. Hlaváčková se udržela ve hře jen ve smíšené čtyřhře. To srbský tenista Novak Djokovič postoupil podeváté za sebou do čtvrtfinále posledního grandslamu sezóny. První hráč světa v New Yorku porazil Španěla Roberta Bautistu Aguta 6:3, 4:6, 6:4 a 6:3.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Srb Novak Djokovič se raduje z postupu přes Roberta Bautistu Aguta na US Open.

Článek

Šestatřicetiletý Štěpánek s o rok starším Tommym Haasem z Německa nestačili na britsko-švédský pár Dominic Inglot, Robert Lindstedt a prohráli 4:6, 3:6. Newyorské vítězky z roku 2013 Hlaváčková s Hradeckou jako sedmé nasazené prohrály s Američankou Coco Vandewegheovou a Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou 2:6 a 4:6.

Strýcová s Michaellou Krajicekovou z Nizozemska nestačily na světové deblové jedničky a se Švýcarkou Martinou Hingisovou a Saniou Mirzaovou z Indie prohrály 3:6, 0:6.

Hlaváčková zvládla s Polákem Lukaszem Kubotem druhé kolo mixu a po výhře nad domácím párem Taylor Townsendová, Donald Young 6:7, 6:1, 10:5 postoupili do čtvrtfinále.

Djokovič rozšlápl raketu

Djokovičovi trvalo přes tři hodiny, než zlomil odpor třiadvacátého nasazeného Bautisty, který s ním vydržel ve výměně a svým rychlým forhendem mu dělal velké problémy. Djokovič mohl vyhrát ve třech setech, ale ve druhém prohrál od stavu 4:2 pět her a po ztracené sadě rozšlápl raketu opřenou o tašku. "Vidíte někde zlomenou raketu? Já ne," vtipkoval vítěz US Open z roku 2011 po zápase.

Ve třetím setu dokázal Djokovič získat zpět svoji jistotu i vedení. Fanoušci na kurtu Arthura Ashe možná více fandili Bautistovi. Proto když Djokovič získal důležitý brejk ve čtvrté sadě po krásném voleji, nastražil ucho a žádal si bouřlivé ovace. V koncovce si prohrál jednou podání, ale set i zápas už dovedl do konce.

"Bautista odehrál vynikající zápas a musím mu poblahopřát. Donutil mě hrát naplno, neměl jsem lehký bod a jsem rád, že jdu dál," řekl srbský tenista.

Letošní vítěz Australian Open, Wimbledonu a finalista Roland Garros se ve čtvrtfinále střetne s dalším Španělem Felicianem Lópezem. "On není typický španělský hráč, hodně útočí a tlačí se k síti," řekl Djokovič.

Serena Williamsová se v čtvrtfinále utká se sestrou Venus

Serena Williamsová udělala na US Open další krok k tomu, aby jako čtvrtá tenistka v historii ovládla v sezóně všechny čtyři grandslamové turnaje. Světová jednička a obhájkyně titulu z posledních tří let porazila ve 4. kole krajanku Madison Keysovou 6:3, 6:3 a ve čtvrtfinále se utká se starší sestrou Venus, newyorskou šampionkou z let 2000 a 2001.

Ve vítězném tažení pokračuje i obhájce mužského titulu Marin Čilič, který porazil Francouze Jeremyho Chardyho 6:3, 2:6, 7:6, 6:1. Devátý nasazený tenista si v duelu pomohl i 23 esy a po téměř dvou hodinách a půl proměnil první mečbol.

Šestadvacetiletého Chorvata nezastavilo ani lehké zranění pravé nohy, po němž se ve druhém a třetím setu na kurtu trápil. "Ve druhém setu jsem špatně šlápl a trochu si zvrtl kotník. V dalších hrách jsem na to pořád myslel, postupně se to ale zlepšilo," řekl Čilič.

I jeho další soupeř bude z Francie, o postup do semifinále se utká s devatenáctým nasazeným Jo-Wilfriedem Tsongou, který vyřadil hladce ve třech setech krajana Benoita Paireho. Ve vzájemné bilanci s Tsongou vede Čilič 4:1.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 42 253 400 dolarů):
Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Čilič (9-Chorv.) - Chardy (27-Fr.) 6:3, 2:6, 7:6 (7:2), 6:1.
Tsonga (19-Fr.) - Paire (Fr.) 6:4, 6:3, 6:4.
Djokovič (1-Srb.) - Bautista (23-Šp.) 6:3, 4:6, 6:4, 6:2.
F. López (18-Šp.) - Fognini (32-It.) 6:3, 7:6 (7:5), 6:1.
Čtyřhra - 3. kolo:
Inglot, Lindstedt (Brit./Švéd.) - Haas, Štěpánek (Něm./ČR) 6:4, 6:3.
Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Keysová (USA) 6:3, 6:3.
V. Williamsová (23-USA) - Kontaveitová (Est.) 6:2, 6:1.
Mladenovicová (Fr.) - Makarovová (13-Rus.) 7:6 (7:2), 4:6, 6:1.
Čtyřhra - 3. kolo:
Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Krajiceková, Strýcová (13-Niz./ČR) 6:3, 6:0.
Grönefeldová, Vandewegheová (Něm./USA) - Hlaváčková, Hradecká (7-ČR) 6:2, 6:4.
Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Hlaváčková, Kubot (ČR/Pol.) - Townsendová, Young (USA) 6:7 (3:7), 6:1, 10:5.
Junioři:
Dvouhra - 1. kolo:
Rikl (ČR) - Delaney (Austr.) 7:6 (8:6), 6:4.
Juniorky:
Dvouhra - 1. kolo:
Vondroušová (1-ČR) - Potapovová (Rus.) 6:4, 7:5.

Reklama