Hlavní obsah

Program US Open: Kvitová se potřetí letos na US Open představí na centrkurtu

New York

Tenistka Petra Kvitová se letos potřetí a podruhé ve večerním utkání představí na US Open na největším kurtu Arthura Ashe. O svůj premiérový postup do čtvrtfinále posledního grandslamu sezóny bude nasazená pětka hrát proti Britce Johanně Kontaové v pondělí od 19:00 newyorského času, tedy v úterý hodinu po půlnoci SELČ. Tomáše Berdycha čeká duel 4. kola s Francouzem Richardem Gasquetem na kurtu Louise Armstronga.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Petra Kvitová se znovu představí na kurtu Arthura Ashe.

Článek

Kvitová s Kontaovou (97. WTA), která postoupila z kvalifikace a v hlavní soutěži už překvapivě vyřadila letošní finalistku Wimbledonu Gabriňe Muguruzaovou ze Španělska a turnajovou osmnáctku Andreu Petkovicovou z Německa, dosud neutkala.

"Je to další schůdná soupeřka, což sebou nese trochu zátěž, ale chci prolomit tu moji ne úplně úspěšnou sérii na US Open," řekla Kvitová.

Šestý nasazený Berdych bude hrát s turnajovou dvanáctkou Gasquetem už potřinácté v kariéře, dosud spolu mají vyrovnanou bilanci 6:6. "Známe se, už jsme toho hodně odehráli. Má teď dobré výsledky, bude to těžký soupeř," řekl Berdych. Letos Francouze porazil v Dauhá i Madridu a neztratil ani set. Na grandslamu se potkali jen na Australian Open 2011 a český hráč vyhrál jistě ve třech setech.

Program (začátky v 17:00 SELČ):
Kurt Arthura Ashe:
Lepchenková (USA) - Azarenková (20-Běl.)
Wawrinka (5-Švýc.) - Young (USA)
Stosurová (22-Austr.) - Pennettaová (26-It.)
1:00 Kvitová (5-ČR) - Kontaová (Brit.)
Isner (13-USA) - Federer (2-Švýc.).
Kurt Louise Armstronga:
18:30 Lisická (24-Něm.) - Halepová (2-Rum.)
Anderson (15-JAR) - Murray (3-Brit.)
Berdych (6-ČR) - Gasquet (12-Fr.)

Reklama

Související témata: