Hlavní obsah

Serenu čeká souboj se sestrou Venus. Jako stát proti zrcadlu, tvrdí světová jednička

New York

Tři výhry dělí tenistku Serenu Williamsovou od kalendářního Grand Slamu a překazit světové jedničce zápis do historie může její starší sestra Venus. V úterý je čeká vzájemné čtvrtfinále newyorského US Open.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Světová jednička Serena Williamsová na US Open zdraví domácí příznivce.

Článek

Serena Williamsová se může stát čtvrtou hráčkou v historii, která by ovládla v sezóně všechny čtyři grandslamové turnaje. Naposledy to dokázala Němka Steffi Grafová v roce 1988. Williamsová se zamyslela nad otázkou, proč trvalo tak dlouho, než se tomu někdo přiblížil, a odvětila: "Sama nevím, proč mi to trvalo tak dlouho."

Serena se s Venus střetne v oficiálním zápase již po sedmadvacáté a vzájemnou bilanci vede 15:11. Naposledy Serena vyhrála letos ve Wimbledonu jasně ve dvou setech. Na grandslamech nynější světová jednička vede 8:5 a na US Open mají vyrovnanou bilanci 2:2.

"Je to jako stát proti zrcadlu," řekla Serena Williamsová před soubojem s o dva roky starší Venus. "Je to jednoduché, samozřejmě, musí na kurtu zapomenout, že stojí proti Venus," řekl trenér Sereny Patrick Mouratoglou, jak k zápasu přistoupit.

Venus zná slabiny své sestry

Pětatřicetiletá Venus, dvojnásobná vítězka US Open, je nejstarší hráčkou turnaje. "Co jiného mám dělat, než se pokusit vyhrát a doufat, že nepřiletí eso," usmála se Venus. Serena sestru chválila, že hraje na turnaji výborně. "Čeká mě těžká práce, musím být připravena. A jedno je jisté, Williamsová bude v semifinále," řekla Serena.

Venus je podle ní nejlepší hráčkou turnaje. "Ví, jak mě porazit. Dokázala to nejvíckrát ze všech. Zná moje slabiny nejlépe ze všech," přiznala jednadvacetinásobná grandslamová vítězka Serena Williamsová, že má ze sestry respekt.

Matka tenistek Oracene Priceová čtvrtfinále v hledišti sledovat nebude. "Pro obě to bude těžké. Vím, že Venus chce, aby to Serena dokázala," řekla.

Reklama