Hlavní obsah

Trenéři to neuslyší rádi, ale nemusím trénovat tak moc, radovala se Kvitová

New York

Až na osmý pokus se podařilo české tenisové jedničce Petře Kvitové postoupit na US Open mezi posledních osm hráček. A podařilo se jí to v roce, ve kterém by to od sebe čekala nejméně. Po Wimbledonu jí totiž lékaři sdělili, že prodělala mononukleózu a doporučili, aby se nepřepínala. Světová čtyřka je poslechla a i po čtyřech zápasech ve Flushing Meadows zůstává v boji o titul.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Petra Kvitová servíruje v zápase o čtvrtfinále s Johannou Kontaovou z Velké Británie.

Článek
Fotogalerie

V průběhu sezóny Kvitovou trápila malátnost a únava. Z několika turnajů se proto odhlásila a snažila se znovu nabrat síly. Až po Wimbledonu, který dokázala v minulosti dvakrát vyhrát, jí lékaři sdělili, že prodělala mononukleózu. Zákeřná nemoc, která například Švédovi Robinu Söderlingovi ukončila hráčskou kariéru, ale Kvitovou nezastavila.

Svěřenkyně Davida Kotyzy snížila tréninkové dávky a výsledky se rázem dostavily. Obhajoba vítězství na turnaji v New Heavenu a vzápětí premiérový postup do čtvrtfinále US Open. „Možná se se to mým trenérům nebude moc líbit, ale naučila jsem se, že nemusím trénovat tak moc," vyprávěla po vítězství nad Britkou Johannou Kontaovou Kvitová.

Zpočátku jsem byla horší, věděla Kvitová

Ačkoliv je Kontaová až 97. na žebříčku WTA a do hlavní soutěže se prokousala z kvalifikace, Kvitová s ní měla plné ruce práce. „Byl to velmi náročný zápas. Ale to jsem věděla, protože když se někdo probojuje do čtvrtého kola Grand Slamu, dá se to očekávat," říkala tenistka z Fulneku.

„Servírovala moc dobře a zezačátku zápasu se mi zdálo, že jsem horší hráčkou na kurtu. Ale pak se mi podařilo zvládnout vlastní servis a následně jsem už jen čekala na svou šanci," vzpomínala Kvitová na samotný závěr úvodní sady, v níž její první brejkbol znamenal za stavu 6:5 zároveň i setbol.

Jelikož se jí ho podařilo využít, získala úvodní sadu pro sebe. „V prvním setu jsem se necítila nejlíp, ale pořád jsem byla schopná v něm uspět, což bylo důležité pro mé sebevědomí," vyprávěla spokojená Kvitová. „Neměla jsem tady na US Open zatím moc dobré výsledky, ale konečně se mi to podařilo prolomit!" radovala se.

A u čtvrtfinále by nemuselo zůstat, Češka se totiž o semifinále utká s přemožitelkou Petry Cetkovské Italkou Flavií Pennettaovou, s níž má Kvitová sice vyrovnanou bilanci 3:3, ale poslední tři duely dokázala čtvrtá hráčka světového žebříčku vyhrát.

Postoupí Petra Kvitová přes Italku Flavii Pennettaovou do semifinále US Open?
Ano
86,8 %
Ne
13,2 %
Celkem hlasovalo 16324 čtenářů.

Reklama

Související témata: