Hlavní obsah

Tenisté vyrazili na baráž do Indie. I bez Berdycha jsou favority

Praha

K dispozici není Tomáš Berdych, přesto jsou čeští tenisté stále favority. Dnes dopoledne odletěli do Dillí, aby tam od pátku do neděle v barážovém duelu s Indií udrželi příslušnost ke Světové skupině Davis Cupu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Čeští tenisté na pražském letišti před odletem do Indie na baráž o účast ve Světové skupině Davisova poháru. Zleva Adam Pavlásek, Jiří Veselý, nehrající kapitán Jaroslav Navrátil, Lukáš Rosol a Radek Štěpánek.

Článek
Fotogalerie

„Máme před sebou důležitý závazek nesestoupit, abychom v příštím roce zase mohli být v elitní společnosti a s Berdychem zase zkusili uhrát dobrý výsledek," velí kapitán Jaroslav Navrátil. I bez tenisty Top 10 v sestavě by Češi měli obstát.

„Věřím, že to zvládneme, Indové mají sílu ve čtyřhře, ale pořád je rozdíl, když Veselý, Rosol, Štěpánek hrají celý rok ATP turnaje, grandslamy, a oni jsou jen na challengerech. Myslím, že kvalita by měla být na naší straně," doufá Navrátil. Singlisté Bhambri a Devvarman jsou totiž až ve druhé stovce světového žebříčku, pár pro čtyřhru však mohou Indové sestavit z elitních deblistů Bopanny a Paese.

Větší obavy má ale kapitán z prostředí. „Centrkurt má kapacitu asi 5 tisíc diváků, jenže vstupné je zdarma, takže těch Indů tam může být i 15 tisíc, prostředí bude určitě bouřlivé," domnívá se Navrátil.

S českou výpravou bude na místě i delegát, který poradí se specifiky indického prostředí. „Není to bodyguard, který by hlídal, aby Paes neunesl Štěpánka, ale spíš ví, jak to chodí, kde se kupuje voda, pečivo, zná Dillí," říká tiskový mluvčí týmu Karel Tejkal. „Budeme si muset dávat větší pozor na věci související s hygienou, ale bydlíme v hotelu, který nám vybíral Berdych, když tam hrál asijskou ligu, tak by to mělo být dobré," věří Navrátil. „Teď je hlavně důležité, jaká bude forma."

Reklama

Související témata: