Hlavní obsah

Hingisová získala i na US Open dva deblové tituly

Švýcarská tenistka Martina Hingisová se po Wimbledonu stala deblovou královnou i na US Open. K titulu ze smíšené čtyřhry, který získala po boku Inda Leandera Paese, dnes společně s jeho krajankou Saniou Mirzaovou přidala triumf i v ženském deblu. Nasazené jedničky ve finále porazily dvakrát 6:3 australsko-kazachstánský pár Casey Dellacquaová, Jaroslava Švedovová.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Švýcarka Martina Hingisová a Sania Mirzaová z Indie po triumfu na US Open.

Článek
Fotogalerie

Hingisová s Mirzaovou letos vedle dvou grandslamových titulů zvítězily ještě na dalších třech turnajích. Bezmála pětatřicetiletá Švýcarka ženskou čtyřhru na US Open vyhrála poprvé od roku 1998, kdy byla její spoluhráčkou Jana Novotná. "Tehdy jsem tím zakončila Grand Slam, vyhrála jsem za ten rok všechny čtyři. Bylo to neuvěřitelné," vzpomínala rodačka z Košic.

Ve finále Hingisová s Mirzaovou ve srovnání se soupeřkami méně chybovaly a vypracovávaly si mnohem více šancí na brejk. Z deseti jich pět proměnily, takže je ani dvě ztracená podání nemohla o trofej připravit. Pro Hingisovou to byl celkově dvacátý grandslamový titul.

K triumfu byla blízko už loni, ale společně s Italkou Flavií Pennettaovou ve finále prohrály. V březnu se dala dohromady s osmadvacetiletou Mirzaovou a hned společně vyhrály první tři turnaje, kterých se zúčastnily. Celkem mají na kontě šest finálových účastí z dvanácti společných startů. "Více jsme se skamarádily. Myslím, že si vzájemně důvěřujeme na kurtu i mimo něj. Pomáhá nám to při těžkých chvílích na dvorci," řekla indická tenistka.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 42 253 400 dolarů):
Ženy:
Čtyřhra - finále:
Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Dellacquaová, Švedovová (4-Austr./Kaz.) 6:3, 6:3
Juniorky:
Čtyřhra - finále:
Kužmová, Pospelovová (Rus.) - Kalinská, Potapovová (Rus.) 7:5, 6:2

Reklama