Hlavní obsah

Tenisté poprvé trénovali v Indii, zvykají si na vysokou vlhkost

Dillí

Čeští tenisté mají za sebou první trénink v Dillí, kde se od pátku do neděle utkají v baráži o účast ve Světové skupině s domácí Indií. Kurty v komplexu Rádže Kumára Khánny jsou středně rychlé, ale nepříjemné je horko s vysokou vlhkostí vzduchu, na kterou si hráči musejí do zápasu zvyknout.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Opora českého daviscupového týmu Radek Štěpánek.

Článek

V Indii se připravují Jiří Veselý, Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Adam Pavlásek, který nahradil jedničku Tomáše Berdycha, jenž se ze zápasu omluvil.

"Trénovalo se mi dobře prvních čtyřicet minut, pak na mě dolehla trochu cesta a počasí. První den jsme to vzali zlehka, nemáme kam spěchat," řekl šestatřicetiletý Štěpánek, autor vítězných bodů z finále Davisova poháru v letech 2012 a 2013.

Nepřítelem počasí

"Počasí bude náš největší nepřítel. Je tady velká vlhkost. Kluci dostanou zabrat, nicméně se s tím musí vyrovnat. Ale do pátku budeme stoprocentně připraveni," řekl kapitán Jaroslav Navrátil na facebooku českého týmu.

I Štěpánek potvrdil, že hlavní bude přivyknout místním klimatickým podmínkám. "Zima rozhodně není," vtipkoval. "Jediný, kdo potřebuje šálu na krk, je Veselka," řekl Štěpánek s odkazem na Veselého, jenž si chrání krk, kvůli kterému nedohrál 3. kolo na US Open.

Zázemí v hotelu, který doporučil Berdych po zkušenostech z loňské exhibiční ligy IPTL, je podle Navrátila vynikající. Hrát se bude na tvrdém povrchu Rebound Ace, který je na otevřeném kurtu s hledištěm pro asi pět tisíc lidí. "Povrch je středně rychlý a míče Wilson, které známe, takže s tím není problém," řekl Navrátil.

Češi jsou žebříčkovými favority utkání. Jedničkou do dvouher bude čtyřicátý hráč světa Veselý a dvojkou nejspíše Rosol (85. ve dvouhře ATP). Domácí by proti nim měli v pátek poslat Yuki Bhambriho (125. ) a Somdeva Devvarmana (161.).

Vyhrají čeští tenisté v Indii a zachrání se tak ve Světové skupině Davis Cupu?
Ano
86,4 %
Ne
13,6 %
Celkem hlasovalo 1432 čtenářů.

Reklama

Související témata: