Hlavní obsah

Šafářová v nemocnici! Po životním posunu na žebříčku bojuje s bakteriální infekcí

Brno

Nepříjemné zdravotní komplikace trápí v závěru jinak životní sezóny českou tenistku Lucii Šafářovou. Finalistka letošního Roland Garros momentálně leží ve Fakultní nemocnici v Brně s bakteriální infekcí a neví, kdy se bude moct znovu vrátit na kurty.

Foto: Sport.cz

Lucie Šafářová na nemocničním lůžku v Brně.

Článek

Brněnská tenistka se na začátku týdne poprvé v kariéře dostala na páté místo v žebříčku dvouhry WTA. V závěrečné fázi sezóny ji čeká boj o účast na Turnaji mistryň ve dvouhře (ve čtyřhře už má účast jistou) a také finále Fed Cupu. Jenže zdravotní patálie vše komplikují.

Už ve finále turnaje v New Havenu, v němž podlehla Petře Kvitové, utrpěla zranění břišního svalu, které bylo také jednou z příčin následného vyřazení v prvním kole US Open.

„Jsem strašně šťastná, že jsem tento týden dosáhla pátého místa na světě a zároveň bohužel smutná, protože po zranění břišního svalu teď bojuji v nemocnici s bakteriální infekcí. Život nám do cesty někdy klade překážky, ale tak už to bývá. Budu bojovat, abych se na kurty vrátila co nejdříve!" napsala svěřenkyně kanadského kouče Roba Steckleyho na své facebookové stránce.

Podle mluvčího fedcupového týmu Karel Tejkala, který s Šafářovou telefonicky hovořil, měla hráčka několik dní vysoké horečky a silné bolesti v krku. "Proto byla počátkem týdne hospitalizována. Nyní již mají lékaři její zdravotní stav pod kontrolou, zlepšil se a Lucka se těší na propuštění do domácího léčení," řekl Tejkal ČTK.

Šafářová se odhlásila z turnaje Toray Pan Pacific Open v Tokiu, který se hraje příští týden. O jejím návratu na kurty se rozhodne podle zdravotního stavu. "Pokud jde o závěr sezóny, není důvod k obavám," řekl Tejkal s tím, že další turnaje, jako třeba začátkem října v Pekingu, či listopadové finále Fed Cupu proti Rusku tenistka stihne.

Se Šafářovou je v kontaktu i fedcupový kapitán Petr Pála. "Jsem rád, že je jí lépe. Hlavní je, aby se dala do pořádku. A pokud jde o finále Fed Cupu, nepředpokládám jakékoli komplikace," řekl Pála.

Svěřenkyně kanadského kouče Roba Steckleyho letos vyhrála turnaj v Dauhá a na antuce v Paříži si poprvé zahrála grandslamové finále ve dvouhře.

Ve čtyřhře s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou vyhrály Australian Open a Roland Garros a kvalifikovaly se na Turnaj mistryň. Pokud se Šafářová uzdraví včas, má naději zahrát si v Singapuru na závěrečném podniku sezony WTA Tour i ve dvouhře...

Reklama