Hlavní obsah

Rosol před baráží: Když připočtu prostředí v Indii, tak je to 50 na 50

Dillí/Praha

Loni touto dobou si užíval nejlepšího umístění, jakého kdy v ATP dosáhl. Lukáš Rosol se vyšplhal na 26. pozici na světě. Jenomže teď je až v deváté desítce a po daviscupové baráži v Dillí se tak hodlá soustředit na žebříčkový posun.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Lukáš Rosol s manželkou, bývalou televizní moderátorkou Michaelou Ochotskou a synem Andrém, před odletem do Indie na baráž o účast ve Světové skupině Davisova poháru.

Článek

Neobhájil jste body za loňský triumf ve Winston-Salemu, na US Open prohrál ve druhém kole. Jaké tedy máte před zápasem s Indií sebevědomí?

Davis Cup je vždycky o něčem jiném. Myslím si, že můj výkon bude dobrý. Věřím, že se s tím srovnám, i když vlhkost vzduchu je opravdu nepříjemná.

Souhlasíte, že i bez Berdycha jste velkými favority?

Žebříčkovou kvalitu pořád máme, ale Devvarman odehrál v Davis Cupu dobré zápasy, Bhambri je taky solidní hráč. Do deblu můžou postavit Bopannu s Paesem... Když k tomu připočtu prostředí, tak bych to viděl 50 na 50, ale my budeme bojovat.

V prvním kole s Austrálií jste jako jednička prohrál obě dvouhry, i když Kokkinakise už jste měl na lopatě. Máte raději daviscupové zápasy na cizí půdě?

Je to tak, mně osobně se hraje opravdu líp venku, než doma před plnou halou. Ten tlak je o dost menší.

Takže zvládnete v pohodě nastoupit ve všech třech dnech?

Pokusím se, ale uvidíme, jak to vyjde. Třeba můžu hrát v pátek na pět setů. Záleží hodně i na podmínkách.

V červnu jste se rozešel s koučem Slávou Dosedělem. Jak tedy vypadá hledání nového trenéra?

Nějaké námluvy už byly, ale spíš to budu řešit až po sezóně.

V New Yorku s vámi ale trénoval Jaroslav Pospíšil...

Pomáhal mi dostávat se do pohody, jenže on má docela dobré umístění na žebříčku, takže bude hrát ještě na sebe. Do Asie tak pojedu s Michalem Birneemr, švýcarským trenérem, který se mnou za poslední dva tři roky byl asi na 16 turnajích, ještě když jsem spolupracoval se Slávou.

Reklama

Související témata: