Hlavní obsah

Indie - Česko 1:2 Výborně! Čeští tenisté zvládli čtyřhru a získali druhý bod

Aktualizováno

Důležitý krok k záchraně ve světové skupině Davisova poháru udělali čeští tenisté ve čtyřhře. Adam Pavlásek s Radkem Štěpánkem přehráli indickou dvojici Rohan Bopanna, Leandr Paes ve třech setech v poměru 7:5, 6:2 a 6:2.

Foto: Sport.cz

Čeští tenisté Adam Pavlásek (vzadu) a Radek Štěpánek v zápase proti Indickému páru Rohan Bopanna, Leandr Paes v baráži DC.

Článek
Fotogalerie

Čekala se vyrovnavá partie, přesto po třech sadách bylo jasno. Česká dvojice Pavlásek - Štěpánek přehrála zkušené indické harcovníky Bopannu s Paesem a získala pro Českou republiku uklidňující druhý bod.

Výborný výkon podal zejména benjamínek českého výběru, terpve dvacetiletý Pavlásek. Skvěle se pohyboval, na síti deptal o dvacet dva let staršího Paese a když bylo potřeba, tak zabral i na servisu.

Naopak na indické straně se trápil pětatřicetiletý Bopanna, který se ne a ne během prvních dvou setů chytit. Kupil zbytečné chyby, jednoduché voleje pálil do autů a několikrát mu český tým sebral jeho podání.

Během první sady přišla zlomová chvíle v jedenáctém gamu, kdy přetlačovanou na síti mezi Pavláskem a Paesem vyhrál český mladík, a tím dostal Česko do náskoku 6:5. V následné hře pak Štěpánek udržel nervy a dopodával první set.

"Před Adamem, který hrál svůj druhý daviscupový zápas a proti takovým deblovým hvězdám, musím smeknout," ocenil Štěpánek parťáka. "Je skvělé, že máme druhý bod a děkuji Radkovi za výborný debl," uvedl Pavlásek.

Následující dva pak byly v plné režii českých hráčů. Pokaždé soupeře dokázali dvakrát brejknout a dojít si tak pro jednoduché vítězství. Indům nepomohla ani zlepšená hra 13. hráče světového žebříčku ve čtyřhře Bopanny, který se zvlášť v závěru utkání rozservíroval. Češi vždy dokázali odpovědět a do nedělních dvouher přinesli důležitý klid.

"Říkal jsem, že čím víc času na kurtu strávíme, tím to bude pro Leandera těžší, že se to na něm musí podepsat," měl jasno Štěpánek. "Ale bylo to i tím, že jsme je doopravdy k ničemu nepustili. Nedávali jsme jim šance a hráli jsme skvěle od začátku do konce," dodal.

"Bál jsem se jen toho, že Adam Radka moc respektuje, ale jak jsme viděli, tak se perfektně doplňovali a výborně returnovali. Adam pomáhal v těžkých situacích. Nebál se. Myslím si, že ani největší optimista nečekal vítězství 3:0," řekl Navrátil.

"Není toho moc co vytknout. Fungovala taktika a ani jeden z nás neměl slabší chvilku. Hráli jsme konstantě od začátku do konce, a proto byl takový výsledek," pravil rodák z Karviné.

Baráž o účast ve Světové skupině tenisového Davisova poháru:
Indie - ČR 1:2 po druhém dnu
Bopanna, Paes - Štěpánek, Pavlásek 5:7, 2:6, 2:6
Ostatní výsledky zápasů Davis Cupu zde.

Reklama

Související témata: