Hlavní obsah

Tsonga - Simon 7:6, 1:6, 6:2Tsonga porazil ve finále v Metách krajana, Raonic dominoval v Petrohradu

Aktualizováno

Souboj francouzských tenistů o titul v Metách vyhrál třetí nasazený Jo-Wilfried Tsonga. Ve finále dvojnásobných vítězů domácího podniku zdolal turnajovou dvojku Gillese Simona 7:6, 1:6, 6:2 a po triumfech z let 2011 a 2012 získal třetí titul. Letos se na okruhu ATP radoval poprvé. Kanadský tenista Milos Raonic získal v Petrohradu první titul v sezóně. Devátý muž světového žebříčku, který byl v Rusku nasazen jako číslo dvě, sice ve finále poprvé na turnaji ztratil set, Portugalce Joaa Sousu ale porazil 6:3, 3:6, 6:3.

Foto: Jerry Lai, Reuters

Francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga.

Článek
Fotogalerie

Tsonga potvrdil, že se mu proti Simonovi daří a v desátém vzájemném zápase oslavil sedmé vítězství. Úvodní set získal ve zkrácené hře, ve druhé ale zcela odpadl. Simon, jenž v Metách triumfoval v letech 2010 a 2013, šel rychle do vedení 5:0 a s přehledem zápas vyrovnal. V rozhodující sadě ale Tsonga opět zabral a po dvou hodinách a 18 minutách proměnil při soupeřově podání druhý mečbol.

Oba třicátníci tak nyní mají vyrovnané bilance. Na kontě mají letos po jednom titulu, v kariéře jich nasbírali shodně dvanáct.

Tenisový turnaj mužů v Metách (tvrdý povrch, dotace 494.310 eur):
Dvouhra - finále:
Tsonga (3-Fr.) - Simon (2-Fr.) 7:6 (7:5), 1:6, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Kubot, Roger-Vasselin (2-Pol./Fr.) - Herbert, Mahut (1-Fr.) 2:6, 6:3, 10:7.

Pětadvacetiletá Beguová na okruhu WTA zvítězila po třech letech od premiérového triumfu v Taškentu. Ve finále ukončila nečekané tažení Sasnovičové, která v korejské metropoli nejprve musela projít kvalifikací a v hlavní soutěži pak vyhrála čtyři zápasy. Nestačila až na soupeřku, která je v žebříčku o 107 míst výše.

Tenisový turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Beguová (1-Rum.) - Sasnovičová (Běl.) 6:3, 6:1.

Radwaňská získala v Tokiu první letošní tenisový titul

Polská tenistka Agnieszka Radwaňská vyhrála turnaj v Tokiu a získala 15. titul v kariéře, ale první v letošním roce. Ve finále porazila Belindu Bencicovou ze Švýcarska 6:2, 6:2 a vrátila jí červnovou porážku z Eastbourne, kde se rovněž spolu utkaly o titul.

V souboji 13. a 15. hráčky světového žebříčku výše umístěná Radwaňská jasně dominovala. Při vlastním podání šestadvacetiletá Polka zaváhala jen jednou ve druhé sadě a o osm let mladší soupeřce vzala servis hned pětkrát. Tokijským turnajem prošla bez ztráty setu.

Výsledky tenisového turnaje žen v Tokiu
Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace milion dolarů):
Dvouhra - finále:
A. Radwaňská (7-Pol.) - Bencicová (8-Švýc.) 6:2, 6:2.

Strýcová ve Wu-chanu zvládla 1. kolo a nastoupí proti Šarapovové

Barbora Strýcová si na turnaji v čínském Wu-chanu zahraje s Marií Šarapovovou. Do druhého kola česká tenistka postoupila po výhře 7:6, 6:2 nad Maďarkou Timeou Babosovou a její další soupeřkou bude druhá nasazená Ruska, která od Wimbledonu kvůli zranění pravé nohy nehrála.

S Babosovou se světová čtyřicítka Strýcová utkala potřetí a stejně jako loni v Birminghamu a letos na Australian Open zvítězila. Po vyrovnané první sadě, v níž Strýcová v tie-breaku odvrátila dva setboly a vyhrála 11:9, měl už druhý set jednoznačný průběh.

Ve Wu-chanu obhajuje titul Petra Kvitová, která v druhém kole nastoupí proti Darje Gavrilovové z Ruska.

Tenisový turnaj žen ve Wu-chanu (Čína):
Dvouhra - 1. kolo:
Strýcová (ČR) - Babosová (Maď.) 7:6 (11:9), 6:2
Kontaová (Brit.) - Petkovicová (13-Něm.) 6:4, 7:5
Lepchenková (USA) - Čeng Saj-saj (Čína) 6:4, 6:0
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Stosurová (Austr.) 6:2, 6:1

Raonic se v Petrohradu dočkal prvního letošního titulu

Kanadský tenista Milos Raonic získal v Petrohradu první titul v sezoně. Devátý muž světového žebříčku, který byl v Rusku nasazen jako číslo dvě, sice ve finále poprvé na turnaji ztratil set, Portugalce Joaa Sousu ale porazil 6:3, 3:6, 6:3.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Černé Hory Raonic uspěl při svém druhém letošním finálovém startu a získal sedmý titul v kariéře. Na rozšíření sbírky čekal od loňského triumfu ve Washingtonu. Sousa, jenž svou jedinou trofej získal v roce 2013 v Malajsii, vyšel naprázdno i ve třetím letošním finále.

Tenisový turnaj mužů v Petrohradu (tvrdý povrch, 1,091 milionu dolarů):
Dvouhra - finále:
Raonic (2-Kan.) - Sousa (7-Portug.) 6:3, 3:6, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Huey, Kontinen (1-Fil./Fin.) - Knowle, Peya (2-Rak.) 7:5, 6:3.

Reklama

Související témata: