Hlavní obsah

Šarapovová měsíc a půl před Fed Cupem vzdala turnaj v Pekingu

Měsíc a půl před pražským finále Fed Cupu léčí ruská tenisová hvězda Maria Šarapovová poraněné zápěstí a odřekla kvůli tomu turnaj v Pekingu. Poté, co se v pondělí v čínském Wu-chanu vrátila na okruh po delší pauze způsobené zraněním nohy, vzdala úvodní zápas Barboře Strýcové. A dnes odvolala další akci s tím, že Fed Cup proti Češkám a Turnaj mistryň jsou pro ni priority.

Foto: China Daily, Reuters

Maria Šarapovová si utírá obličej při utkání s Barborou Strýcovou na turnaji ve Wu-chanu.

Článek

Třetí hráčka světového žebříčku Šarapovová od Wimbledonu na přelomu června a července odehrála jeden zápas a ještě ne celý. Strýcové v Číně vzdala za stavu 7:6, 6:7 a 2:1. Před začátkem třetího setu si nechala levé zápěstí ošetřit.

V Pekingu před rokem Šarapovová získala trofej po finálovém vítězství nad Petrou Kvitovou. "Moc mě mrzí, že nemám šanci letos titul obhajovat," oznámila v dnešním krátkém prohlášení. Od Wimbledonu přitom pauzírovala dva a půl měsíce.

Před Turnajem mistryň v Singapuru a následném fedcupovém finále proti českým tenistkám v O2 areně (14. a 15. listopadu) by teoreticky mohla hrát ještě Kremlin Cup doma v Moskvě od 19. října.

Reklama

Související témata: