Hlavní obsah

Dej si bacha, Rogere! vyhrožuje Selänne. S Nieminenem vyzvou Federera a Forsberga

Hvězdně a mimořádně zajímavě obsazenou rozlučku s kariérou si užije v listopadu nejlepší finský tenista v historii Jarkko Nieminen. Čtyřiatřicetiletý hráč si zahraje ve čtyřhře po boku krajana a po Jaromíru Jágrovi nejlepšího Evropana v dějinách hokejové NHL Teemu Selänneho proti Rogeru Federerovi a další hokejové legendě Peteru Forsbergovi.

Foto: Sport.cz

Roger Federer (zleva), Teemu Selänne a Jarkko Nieminen si zahrají v listopadu v Helsinkách.

Článek

O utkání, které se uskuteční v helsinské Hartwall Areně informoval finský list Ilta-Sanomat. Sedmnáctinásobný grandslamový šampión a olympijský vítěz Federer je z účasti na atraktivní události nadšený.

„Nemůžu být šťastnější, že si mohu zahrát s Jarkkem Nieminenem v jeho posledním zápase. Už se nemůžu dočkat," napsala aktuální světová tenisová dvojka na svůj twitterový účet.

Kromě finského tenisového kolegy se určitě těší také na setkání s dvojnásobným olympijským šampiónem a vítězem Stanley Cupu Peterem Forsbergem.

Federerův splněný sen

Při finále turnaje ve Stockholmu pozval bývalého švédského hokejistu do své hráčské lóže. „NHL jsem sledoval s velikým zájmem, hlavně když mě trénoval Peter Lundgren. Měl jsem šanci se s ním (s Forsbergem) potkat na US Open 2004. Byl to pro mě splněný sen," rozplýval se jeden z nejlepších tenistů historie.

A evidentně mu nevadí, že termín rozlučkové akce spadá mezi turnaj série Masters v Paříži a Turnajem mistrů, kde bude mít velké ambice.

Mezi dvěma prestižními turnaji bude chtít uloupit Federerův skalp Selänne, jenž se s bohatou hokejovou kariérou loučil loni. „Jsem hrdý, že si zahraju vedle Jarkka proti Rogeru Federerovi. Dej si bacha, Rogere!" varoval Švýcara na twitteru ´Finský blesk´.

Nieminen dosáhl na nejlepší žebříčkové postavení na okruhu ATP před devíti lety, kdy mu patřila 13. příčka. Kromě French Open se na všech grandslamech dokázal dostat do čtvrtfinále, ve dvouhře vybojoval na okruhu dva tituly. Ještě loni si stihl připsat rekord, když v Miami vyhrál zápas v nejkratší době v historii turnajů série Masters. Bernarda Tomice porazil za 28 minut a 20 sekund 6:0, 6:1.

Levorukého rodáka z Masku dobře znají i čeští fanoušci, Nieminen hájil barvy Prostějova po boku Petry Kvitové, Tomáše Berdycha a spol. v extralize družstev.

Reklama

Související témata: