Hlavní obsah

V. Williamsová - Muguruzaová 6:3, 3:0 skrečSiniaková deblový titul v Taškentu neobhájila, Berdycha nepustil v Šen-čenu na kurt déšť

Aktualizováno

Tenistka Kateřina Siniaková nedosáhla na obhajobu deblového titulu na turnaji v Taškentu nedosáhla. Devatenáctiletá Češka v dnešním finále v páru s Ruskou Věrou Duševinovou podlehla dvojici krajanek své spoluhráčky Margaritě Gasparjanové a Alexandře Panovové 1:6, 6:3 a 3:10. Kvůli dešti byl zrušen sobotní program na turnaji v čínském Šen-čenu, kde měl český tenista Tomáš Berdych odehrát semifinále proti Španělovi Tommymu Robredovi.

Článek
Fotogalerie

Oba semifinálové duely v Šen-čenu byly přeloženy na neděli, kdy by se mělo uskutečnit také následné finále. Organizátoři stanovili začátek nedělního programu na 7:00 SELČ. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Chorvat Marin Čilič a Španěl Guillermo García-López.

Čerstvý třicátník Berdych je v Šen-čenu nejvýše nasazeným hráčem a rád by pozici papírového favorita proměnil v první letošní titul. Semifinálového soupeře Robreda letos porazil hladce 6:0, 6:1 na turnaji v Cincinnati.

Na triumf v Praze Siniaková nenavázala

Siniaková před rokem zvítězila v Taškentu společně se Srbkou Aleksandrou Kruničovou a získala první triumf na okruhu WTA. Druhý titul ve čtyřhře přidala letos v květnu v Praze.

Finále dvouhry mezi tenistkami z druhé stovky žebříčku vyhrála Japonka Nao Hibinová, jež porazila 6:2, 6:2 Chorvatku Donnu Vekičovou a získala první titul v kariéře. Dvacetiletá finálová debutantka přitom až do tohoto týdne vyhrála letos na okruhu WTA pouze jeden zápas. Díky triumfu by se měla ze 117. místa posunout do elitní stovky žebříčku.

Devatenáctiletá Vekičová neuspěla v Taškentu ve finále ani na druhý pokus. V hlavním městě Uzbekistánu už marně bojovala o titul v roce 2012. Bývalá 62. hráčka světa má za sebou neúspěšnou sezónu, kterou dokumentuje její žebříčkový propad na 137. pozici.

Titul ve Wu-chanu slaví Venus Williamsová

Venus Williamsová slaví svůj 47. titul na okruhu WTA. Starší ze sesterského dua Williamsových porazila Španělku Garbiňe Muguruzaovou, která kvůli zranění za stavu 3:6, 0:3 vzdala.

Bývalá světová jednička Williamsová tak nejcennějším triumfem od turnaje v Dubaji z roku 2010 zakončila skvělý týden. Dosáhla během něj na 700. vítězství v kariéře a v semifinále vyhrála drama s Italkou Robertou Vinciovou, přemožitelkou své mladší sestry Sereny ze semifinále US Open, které utekla z mečbolu.

Dnešní finále bylo její jasnou záležitostí. Čtvrtou nasazenou Španělku podle všeho limitovalo zranění z vítězného semifinále proti Angelique Kerberové, jež ji nakonec donutilo finále předčasně vzdát. "Vím, že jsi včera měla těžký zápas. Není to lehké, když nemůžeš podat svůj nejlepší výkon. Pokud by ses cítila dobře, pravděpodobně bych proti tobě neměla šanci," vysekla Williamsová při slavnostním vyhlášení poklonu soupeřce.

Letošní finalistaka Wimbledonu, kde nad její síly byla ve finále Serena Williamsová, tak nedosáhla na první letošní titul, i tak ale výrazně zvýšila své šance na účast na Turnaji mistryň. Bez naděje na Singapur není po triumfu ani Williamsová, jež letos vyhrála druhý titul a teoreticky by tak mohla na finále WTA Tour nahradit Serenu, jež předčasně ukončila sezónu.

Wu-chan (tvrdý povrch, dotace 2 513 000 dolarů)
Dvouhra - finále:
V. Williamsová (USA) - Muguruzaová (5-Šp.) 6:3, 3:0 skreč
Čtyřhra - finále:
Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Beguová, Niculescuová (Rum.) 6:2, 6:3
Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 1 041 540 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Ferrer (1-Šp.) - Becker (Něm.) 3:6, 6:2, 6:4
F. López (2-Šp.) - Kyrgios (7-Austr.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:5)
Čtyřhra - semifinále:
Klaasen, Ram (1-JAR/USA) - Čermák, Štěpánek (ČR) 6:3, 6:4
Taškent (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů)
Dvouhra - finále:
Hibinová (Jap.) - Vekičová (Chorv.) 6:2, 6:2
Čtyřhra - finále:
Gasparjanová, Panovová (2-Rus.) - Duševinová, Siniaková (Rus./ČR) 6:1, 3:6, 10:3
Peking (tvrdý povrch)
Ženy (dotace 4,749.040 dolarů)
Dvouhra - 1. kolo:
Bacsinszká (12-Švýc.) - Giorgiová (It.) 1:6, 6:4, 6:3
Keysová (14-USA) - Mladenovicová (Fr.) 7:5, 6:2
Pereiraová (Braz.) - Dulgheruová (Rum.) 7:5, 6:2
Kuzněcovová (Rus.) - Witthöftová (Něm.) 6:4, 6:4
Ivanovičová (6-Srb.) - Dellacquaová (Austr.) 6:4, 6:0
Wang Čchiang (Čína) - Lepchenková (USA) 6:2, 3:6, 6:2

Reklama

Související témata: