Hlavní obsah

Co je s Bouchardovou? Kanadská kráska skončila v Pekingu v slzách

Peking

Loni prožívala sezónu snů okořeněnou účastí ve finále Wimbledonu a semifinále dalších grandslamů v Melbourne a v Paříži. Tento rok se ale bývalá světová pětka Eugenie Bouchardová trápí, pád žebříčkem ne a ne zastavit. A přidaly se i zdravotní komplikace. Kanadská tenistka při svém návratu na kurty po otřesu mozku, který utrpěla při pádu v šatně na US Open, zvládla v Pekingu odehrát jen deset gamů. V prvním kole proti Němce Andree Petkovicové za stavu 2:6 a 1:1 v úvodu druhé sady vzdala.

Bouchardová v Pekingu nedohrálaVideo: WTA

 
Článek

Jednadvacetiletá Bouchardová vynechala po US Open ze zdravotních důvodů turnaj v Tokiu a minulý týden se odhlásila i z Wu-chanu, kde měla obhajovat finálovou účast. V žebříčku WTA se propadla na konec čtvrté desítky, v pondělním vydání figurovala na 38. místě.

V Pekingu přišla v úvodním setu s třináctou nasazenou Němkou dvakrát o podání a prohrála za 33 minut 2:6. Ve druhé sadě několikrát svraštila obočí, jako člověk, jehož pobolívá hlava, napsal server yahoo.com. Za stavu 1:1 po jednom bekhendovém voleji gestikulovala směrem k umpirové rozhodčí Evě Asderakiové a nechala si k lavičce zavolat lékařku. Po krátké prohlídce skryla slzami zalitou tvář do ručníku a do hry už se nevrátila.

„Věděla jsem, co se jí stalo na US Open i že ji následně provázely obtíže, ale v zápase hrála opravdu dobře, údery byly dostatečně razantní. Patrně se ale nemohla dostatečně soustředit. Není jednoduché ustát psychicky celý ten tlak a stres na kurtu i okolo, i když jste zdráv, natož pokud máte nějaké problémy," uvedla na tiskové konferenci Petkovicová.

Bouchardová neposkytla po zápase žádné interview. Soupeřce, která se přišla dotázat na její stav, jen řekla, že se jí točí hlava. Vedení turnaje později vydalo oficiální verzi, podle níž byly důvodem odstoupení nevolnost a závratě.

V termínovém kalendáři je Kanaďanka přihlášena ještě příští týden na menším turnaji v Hongkongu. Nad jejími plány však visí otazník...

Reklama

Související témata: