Hlavní obsah

Slovenští tenisté bojovali jako lvi, na Chorvaty ale neměli

BRATISLAVA

Slovenští tenisté v bratislavském finále Davisova poháru bojovali jako lvi, na výtečné Chorvaty to však nakonec nestačilo, píše pondělní slovenský tisk. Připomíná ale, že historická účast ve finále je i tak největším úspěchem slovenského tenisu v jeho dvanáctileté historii. Slovenským hrdinou při prohře 2:3 byl Dominik Hrbatý.

Článek

"Slovenští tenisté si na salátovou mísu pro vítěze Davisova poháru nesáhli," konstatovala Pravda. List vyzdvihl výkon slovenské jedničky Hrbatého, který v dramatickém pětisetovém duelu zdolal favorizovaného Ivana Ljubičiče a stav utkání vyrovnal na 2:2.

Slovákům prý ale citelně scházel zraněný Karol Beck. "Kdyby bylo všechno v pořádku, tým Miloslava Mečíře by disponoval větší silou - ve dvouhře i čtyřhře, která se ukázala být klíčem k vítězství," dodala Pravda.

Podle Sme Slovensko už dávno nezažilo takové sportovní drama jako ve finále 94. ročníku Davisova poháru. Deník pochválil zejména Hrbatého, který podle něj hraje v reprezentaci lépe než v turnajových zápasech. "Neptejte se mě, proč hraji v Davisově poháru tak dobře. Sám si to někdy nedovedu celkem dobře vysvětlit. Dělá to domácí atmosféra, diváci mě dovedou vyburcovat," citoval Hrbatého Sme.

Deník Šport vyšel na titulní stránce s velkou fotografií slovenské tenisové jedničky a povzdechem v titulku: "Mít tak dva Hrbaté". Podle autora komentáře Slováci sice Chorvaty potrápili, ale ze salátové mísy se nakonec právem radovali tenisté z jihu Evropy.

Reklama

Související témata: