Hlavní obsah

Murray - Berdych 6:1, 6:3Berdych v Šanghaji končí. Murray mu ve čtvrtfinále nedal šanci!

Aktualizováno

Český tenista Tomáš Berdych si na turnaji série Masters v Šanghaji semifinále nezahraje. S Andym Murraym prohrál v pátek hladce 1:6 a 3:6. Osmadvacetiletému Britovi tak podlehl i potřetí v sezóně. O finále se bývalý svěřenec Ivana Lendla střetne se světovou jedničkou Novakem Djokovičem.

Foto: Aly Song, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych ve čtvrtfinálovém zápase s Andym Murraym.

Článek
Fotogalerie

Berdych měl s Murraym před pátečním střetnutím vyrovnanou bilanci (6:6), z posledního vítězství se však těšil předloni v Cincinnati. Rodák z Valašského Meziříčí prohrál letos se světovou dvojkou jak v semifinále Australian Open, tak ve stejné fázi turnaje v Miami.

První klíčový moment pátečního duelu nastal ve třetím gamu prvního setu. Murray v něm předvedl výbornou obranu. Za stavu 40:40 poslal Berdych míč za základní čáru a nabídl protivníkovi brejkbol, který Brit dokázal využít. Od té chvíle začal Murray na kurtu dominovat a Berdychovi v první sadě už nepovolil ani jednu hru.

Murraymu se vydařil také vstup do druhého setu. Berdychovi uzmul servis a brzy vedl 3:0. Britský tenista se už v dalším průběhu utkání nenechal o vítězství připravit a za 61 minut slavil postup.

Český hráč se v zápase dopustil třiceti nevynucených chyb a byl pod tlakem především po svém druhém podání. V utkání neproměnil ani jeden ze tří brejkbolů.

Nadal přeskočil Berdycha

V žebříčku sezóny pro Turnaj mistrů klesne Berdych po tomto týdnu na šesté místo, ale stále je na nejlepší cestě si v Londýně vrchol roku pošesté zahrát.

Před Berdycha se posune Rafael Nadal. Španěl se na konci sezóny dostává do formy a v Šanghaji ve čtvrtfinále zničil svého nástupce na trůnu na Roland Garros Stana Wawrinku. Chybujícího Švýcara porazil přesvědčivě 6:2 a 6:1.

Nadal se po více než roce radoval z výhry nad hráčem ze světové pětky. Triumf nad čtvrtým hráčem žebříčku ATP Wawrinkou byl jeho první od loňského finále French Open, v němž zdolal tehdejší dvojku Srba Novaka Djokoviče.

Nadal se v semifinále v Šanghaji utká s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou.

Tenisový turnaj mužů v Šanghaji (tvrdý povrch, dotace 7 021 335 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Murray (3-Brit.) - Berdych (5-ČR) 6:1, 6:3
Djokovič (1-Srb.) - Tomic (Austr.) 7:6 (8:6), 6:1
Nadal (8-Šp.) - Wawrinka (4-Švýc.) 6:2, 6:1
Tsonga (16-Fr.) - Anderson (JAR) 7:6 (8:6), 5:7, 6:4
Semifinálové dvojice:
Djokovič - Murray
Nadal - Tsonga
Další páteční tenisové výsledky najdete zde.

Reklama

Související témata: