Hlavní obsah

Radwaňská - Plíšková 6:3, 6:1Karolína Plíšková podlehla v semifinále Radwaňské. Djokovič zametl s Berdychovým přemožitelem

Aktualizováno

Tenistka Karolína Plíšková prohrála v semifinále turnaje v čínském Tchien-ťin s druhou nasazenou Polkou Agnieszkou Radwaňskou 3:6, 1:6. Třiadvacetiletá česká hráčka má přesto dál naději na start na Turnaji mistryň, v příštím týdnu by ale musela získat titul v Moskvě.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Česká tenistka Karolína Plíšková.

Článek

Světová šestka Radwaňská si může start na Turnaji mistryň zajistit již v Číně, pokud v nedělním finále porazí Danku Koviničovou z Černé Hory. Ta je v žebříčku až na 75. místě.

Plíšková prohrála s Radwaňskou všechny čtyři předchozí vzájemné zápasy ve dvou setech a dobře nevykročila ani tentokrát. Přišla hned o první servis, rychle prohrávala 0:3 a ztrátu už nedohnala, soupeřka jí sebrala obě šance na brejk. Druhá sada pak měla ještě jednoznačnější průběh, celkově zápas trval jen hodinu a šest minut.

Světová patnáctka Plíšková hrála semifinále letos posedmé a podruhé v něm neuspěla. Pět předchozích zápasů proměnila ve finálovou účast a v Praze získala titul.

Djokovič bude hrát s Tsongou o titul

První hráč světového žebříčku Novak Djokovič bude hrát v Šanghaji o devátý letošní titul. Srbský tenista smetl v semifinále Andyho Murrayho, čtvrtfinálového přemožitele Tomáše Berdycha, za pouhých 68 minut 6:1, 6:3. Jako další se jeho vítězné tažené pokusí zastavit Jo-Wilfried Tsonga. Francouz zdolal ve druhém semifinále Rafaela Nadala ze Španělska 6:4, 0:6 a 7:5.

Djokovič minulý týden, kdy se představil poprvé od triumfu na US Open, získal v Pekingu rekordní šestý titul a na vítězné vlně pokračuje i v Šanghaji. S Murraym ztratil v první sadě při svém podání pouze jediný fiftýn, a přestože na úvod druhého setu přišel o servis, dokázal okamžitě vývoj znovu obrátit a v poklidu došel za postupem.

Tsonga, který letos ovládl turnaj v Metách, účastí ve finále v Šanghaji dál živí naději na postup na Turnaj mistrů. S Djokovičem se utká podvacáté v kariéře, v bilanci vzájemných zápasů vede suverénní Srb 13:6.

Tchien-ťin (tvrdý povrch, dotace 500 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
A. Radwaňská (2-Pol.) - Karolína Plíšková (3-ČR) 6:3, 6:1
Koviničová (Č. Hora) - Jovanovská (Srb.) 6:4, 6:7 (2:7), 6:2
Hongkong (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kerberová (2-Něm.) - Stosurová (5-Austr.) 6:2, 6:2
Jankovičová (4-Srb.) - V. Williamsová (3-USA) 6:4, 7:5
Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 7 021 335 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Tsonga (16-Fr.) - Nadal (8-Šp.) 6:4, 0:6, 7:5.
Djokovič (1-Srb.) - Murray (3-Brit.) 6:1, 6:3
Linec (tvrdý povrch, dotace 226 728 eur):
Dvouhra - semifinále:
Friedsamová (Něm.) - Larssonová (Švéd.) 6:3, 4:6, 7:5
Pavljučenkovová (7-Rus.) - Flipkensová (Belg.) 6:3, 3:6, 6:2

Reklama

Související témata: