Hlavní obsah

Na Šafářovou se z mobilu valily gratulace

Singapur/Praha

Krátce po přistání v Singapuru se tenistka Lucie Šafářová dozvěděla, že vedle čtyřhry si na Turnaji mistryň zahraje také dvouhru. "Když jsem si zapnula v letadle mobil, začaly se na mě sypat esemesky od lidí, kteří mi gratulovali," uvedla letošní finalistka Roland Garros pro česká média.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká tenistka Lucie Šafářová.

Článek

Šafářová získala jistotu premiérové účasti v singlové soutěži po překvapivé porážce jediné konkurentky Carly Suárezové ze Španělska ve čtvrtfinále turnaje v Moskvě. "Ten zápas jsem nesledovala, protože jsem byla v letadle," řekla Šafářová.

Prý ale ani přesně do detailů neznala možnosti, jak by se mohla kvalifikovat. "Rámcově jsem věděla, jak to mají odehrát, ale nestresovala jsem se tím. Řekla jsem si, že to nechám osudu. A ono to vyšlo," radovala se.

Osmadvacetiletá Šafářová si účast na Turnaji mistryň zajistila už dříve v deblu s americkou partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s kterou letos získaly grandslamové tituly na Australian Open a na antukovém Roland Garros. Ve dvouhře letos hrála finále French Open a vyhrála turnaj v Dauhá.

Věřím, že to půjde

Kdyby jí před sezónou někdo tvrdil, že bude na jejím konci na Masters hrát dvouhru i čtyřhru, označila by ho za blázna. Teď je z této skutečnosti šťastná. "Hrát obě soutěže na Turnaji mistryň, to se povede málokomu. A pro mě to je veliká čest," řekla.

Dvouhru i čtyřhru naposledy z českých tenistek hrála na Turnaji mistryň Jana Novotná v roce 1998, o rok dřív dokonce obě soutěže vyhrála.

Po US Open Šafářová onemocněla, měla bakteriální infekci a strávila i týden v nemocnici. Dva měsíce tak pořádně nehrála a nyní ji čeká dvouhra i čtyřhra v jednom týdnu. "Tak to teda bude test, jak na tom teď jsem," tuší tenistka.

Na turnaji v Moskvě prohrála s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou po dvouapůlhodinovém boji. Přes porážku cítila, že zápas fyzicky zvládla. "Věřím, že to i tady (v Singapuru) půjde, když budu klást větší důraz na odpočinek, regeneraci a plánování všech aktivit, abych se co nejméně vyčerpala a maximálně šetřila síly," uvedla Šafářová.

Reklama

Související témata: