Hlavní obsah

Berdych - Baghdatis 6:1, skrečBerdych vyhrál ve Stockholmu jeden set a postoupil do finále

Moskva
Aktualizováno

Jediný set odehrál v semifinále ve švédském Stockholmu český tenista Tomáš Berdych. Proti Marcosi Baghdatisovi ho vyhrál v poměru 6:1 a Kypřan poté zápas kvůli zranění skrečoval. Dvojnásobný vítěz turnaje a obhájce loňského triumfu se ve finále střetne s Američanem Jackem Sockem.

Foto: Henrik Montgomery, ČTK/AP

Tomáš Berdych může být ve Stockholmu se svými výkony spokojený.

Článek
Fotogalerie

"Takhle zápas končit nechcete, ale je to sport a bohužel se to stává," komentoval Berdych předčasný konec utkání s Baghdatisem.

Ve švédské metropoli může český tenista oslavit už třetí turnajové vítězství, poprvé ve Stockholmu vyhrál v roce 2012. Se Sockem se utká podruhé v krátké době, před deseti dny ho v prvním vzájemném duelu v Šanghaji porazil ve druhém kole ve třech setech.

"Byla to s ním pořádná bitva a počítám, že bude chtít odplatu. Musím na něj být připravený. Cítím se dobře, síly mi nechybí," uvedl pátý hráč světa, který se chystá na Turnaj mistrů.

Třiadvacetiletého Američana, který je ve světovém žebříčku na 32. místě, čeká druhé finále v kariéře. V dubnu na antuce v Houstonu proměnil finálovou účast v zisk titulu.

O sedm let starší Berdych může získat dvanáctý titul v kariéře a druhý v jedné sezóně, což se mu dosud povedlo jen v roce 2012 a loni. Třiadvacetiletého Američana, který je ve světovém žebříčku na 32. místě, čeká druhé finále v kariéře. V dubnu na antuce v Houstonu proměnil finálovou účast v zisk titulu.

V neděli si Sock zahraje finále také ve čtyřhře, v níž tvoří s krajanem Nicholasem Monroem druhý nasazený pár. Další Američany Erica Butorace a Scotta Lipskyho porazili v semifinále 6:4, 7:6. V deblu útočí Sock na šestý titul.

Kuzněcovová triumfovala v Moskvě

Souboj ruských tenistek ve finále v Moskvě zvládla zkušenější Světlana Kuzněcovová. Třicetiletá hráčka přehrála o šest let mladší Anastasii Pavljučenkovovou 6:2, 6:1. Pavljučenkovová tak nenavázala na loňský triumf v Kremlin Cupu. Kuzněcovová se raduje z patnáctého triumfu na okruhu WTA. Na něj čekala déle než rok.

Na trofej může v Moskvě znovu dosáhnout i deblista František Čermák. V neděli bude osmatřicetiletý tenista hrát po boku moldavského spoluhráče Radua Abota už o 32. titul a první společný. Loni v Moskvě Čermák vyhrál s Jiřím Veselým. Druhými finalisty jsou domácí Rusové Andrej Rubljov, Dmitrij Tursunov.

Třicetiletá Kuzněcovová ve finále ani jednou neztratila podání, zatímco unavené soupeřce ho vzala v každém setu dvakrát. O šest let mladší Pavljučenkovová odehrála desátý zápas během dvanácti dnů a na jejím výkonu to bylo znát. Kuzněcovová jí oplatila porážku z nedávného turnaje v čínském Wu-chanu, kde s Pavljučenkovovou uhrála pouze jeden game. Celkově s ní má kladnou bilanci 4:1.

Dvojnásobná grandslamová šampiónka Kuzněcovová na cestě za titulem vyřadila v úvodu turnaje české tenistky Kateřinu Siniakovou a Kláru Koukalovou. Pavljučenkovová porazila v druhém kole Lucii Šafářovou, na kterou může narazit za tři týdny ve finále Fed Cupu v Praze. Kuzněcovová v ruské nominaci není.

Finále mužské dvouhry si na Kremlin Cupu po roce zopakují dva nejvýše nasazení hráči: chorvatský obhájce Marin Čilič a Španěl Roberto Bautista.

Stockholm (tvrdý povrch, dotace 604 155 eur):
Dvouhra - semifinále:
Berdych (1-ČR) - Baghdatis (Kypr) 6:1, skreč
Sock (7-USA) - Gasquet (2-Fr.) 6:4, 6:2
Moskva (tvrdý povrch):
Muži (dotace 771 525 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Čilič (1-Chorv.) - Donskoj (Rus.) 6:3, 6:1
Bautista (2-Šp.) - Kohlschreiber (4-Něm.) 6:4, 6:4
Čtyřhra - semifinále:
Albot, Čermák (Mold./ČR) - Berankis, Gabašvili (Lit./Rus.) 7:6 (7:4), 6:3
Ženy (768 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kuzněcovová - Pavljučenkovová (obě Rus.) 6:2, 6:1.
Vídeň (tvrdý povrch, dotace 2 324 045 eur):
Dvouhra - semifinále:
Ferrer (1-Šp.) - Monfils (6-Fr.) 7:6 (7:5), 7:5
Johnson (USA) - Gulbis (Lot.) 6:3, 7:6 (7:4)
Lucemburk (tvrdý povrch, dotace 226 728 eur):
Dvouhra - semifinále:
Barthelová (Něm.) - Vögeleová (Švýc.) 6:2, 6:3
Doiová (Jap.) - Van Uytvancková (Belg.) 6:4, skreč

Reklama

Související témata: