Hlavní obsah

České deblistky nerozhodily špatné míče ani ošetřování soupeřky

Singapur

O co déle deblistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká čekaly na úvodní zápas na Turnaji mistryň, o to rychleji jej zvládly. Své první utkání Červené skupiny v Singapuru začaly v jedenáct hodin večer a Maďarku Timeu Babosovou s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou stihly i přes problémy s míči a ošetřování soupeřky porazit v kvapíkovém tempu pět minut před půlnocí.

Foto: Facebook

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká (vpravo).

Článek

Zápas byl na programu jako poslední a před ním se skoro na tři hodiny protáhla bitva Rusky Marie Šarapovové s Polkou Agnieszkou Radwaňskou. Čekání na začátek však české tenistky nijak nestresovalo. "Odpoledne jsme si zdřímly a načerpaly jsme hodně energie. Pak jsme trošičku koukaly na singla, což byl dobrý zápas a v dobré náladě nám to celkem uteklo," uvedla Hlaváčková.

Snadné vítězství 6:2, 6:1 dirigovala výborná Hradecká a Hlaváčkové své partnerce dobře sekundovala. Pár přezdívaný H+H nepřibrzdilo ve druhé sadě ani ošetřování nohy Mladenovicové. "Jsme zvyklé z turnajů, že se tohle může stát. Věděly jsme, že nesmíme polevit, musíme ještě přidat a povedlo se nám to dohrát," řekla Hradecká.

Nezvykle hned několikrát během utkání nechaly hráčky u hlavní rozhodčí vyměnit míče. "Vůbec neskákaly. Když se míč pustil na zem, tak nevyskočil," popsala problém Hradecká a s Hlaváčkovou jednohlasně pronesly: "Byly chcíplý!"

Ambice po jasné výhře v první utkání dvojnásobné grandslamové šampionky nemění. "Užíváme si to, protože jsme se sem kvalifikovaly na poslední chvíli. Kdyby to šlo takhle pokaždé, tak by to bylo dobré, ale víme, že budeme čelit těžším situacím," řekla Hlaváčková. Ve skupině narazí i na světové jedničky a suverénky sezony Švýcarku Martinu Hingisovou a Saniu Mirzaovou z Indie.

Na Turnaji mistryň jsou Hlaváčková s Hradeckou znovu po třech letech. V roce 2012 se ještě hrálo v Istanbulu. "Oboje je moc hezký," uvedla Hlaváčková. "Je úžasný zážitek tady být. Když jsme seděly při losování a uvědomily si, v jaké jsme společnosti, tak nám skoro spadla brada. Je to fakt svátek tenisu," dodala.

Reklama