Hlavní obsah

Pennettaová - A. Radwaňská 7:6, 6:4Šafářové se ve čtyřhře na Turnaji mistryň zkomplikoval postup. Pennettaová i Šarapovová vyhrály

Singapur
Aktualizováno

Tenistky Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová prohrály ve druhém utkání na Turnaji mistryň s tchajwanskými sestrami Chan Hao-ching, Chan Yung-jan 2:6, 2:6. V prvním utkání zdolaly Španělky Garbiňe Muguruzaovou a Carlu Suárezovou 6:3 a 7:6, stále mohou myslet na postup. Ve dvouhře prohrála i svůj druhý zápas Polka Agnieszka Radwaňská, když podlehla Italce Flavii Pennettaové podlehla 6:7, 4:6. V Červené skupině naopak získala druhé vítězství Ruska Maria Šarapovová, která si poradila s Rumunkou Simonou Halepovou dvakrát 6:4 a účast v semifinále má na dosah.

Foto: Edgar Su, Reuters

Česká tenistka Lucie Šafářová

Článek
Fotogalerie

Šafářová a Američanka Matteková-Sandsová nedokázaly vzít Tchajwankám ani jednou servis, v prvním setu dokonce neměly ani jeden brejkbol a ve druhém nevyužily tři. V každé sadě přišly dvakrát o podání a po dvou zápasech mají bilanci jedné výhry a jedné porážky.

"Nedaly nám moc šanci. Musím říct, že od prvního do posledního míče byly jak čínská zeď," řekla Šafářová. "Zkoušely jsme hru víc variovat, zapojit loby, hrát rychleji, víc po lajnách, ale hrály výborně," doplnila.

Ve večerním zápase prohrály Caroline Garciaová s Katarinou Srebotnikovou se Španělkami Garbiňe Muguruzaovou a Carlou Suárezovou 5:7 a 2:6 a před závěrečným zápasem s Šafářovou a Mattekovou-Sandsovou je francouzsko-slovinský pár bez vítězství. "Naším cílem je postoupit ze skupiny a určitě musíme vyhrát další zápas," řekla Šafářová.

Šarapovová je blízko semifinále

V Červené skupině dvouhry má k postupu do semifinále nejblíže Maria Šarapovová. Ruská vítězka Turnaje mistryň z roku 2004 porazila nejvýše nasazenou Rumunku Simonu Halepovou dvakrát 6:4. V druhém setu si sice Šarapovová značně zkomplikovala situaci, když od stavu 5:1 dvakrát ztratila podání, ale nakonec zápas proti loňské finalistce rozhodla dalším brejkem.

"Něčím takovým si asi člověk musí projít, když dlouho nehrál. A proti druhé hráčce světa to není nikdy snadné," prohlásila Šarapovová po jubilejním 20. vítězství na Turnaji mistryň. "Nemyslím si, že bych hrála úžasný tenis. Pořád dělám chyby, ale oproti prvnímu zápasu jich bylo méně," zhodnotila pokrok oproti úvodnímu třísetovému duelu s Agnieszkou Radwaňskou.

Naopak Polka Radwaňská prohrála i druhý zápas. Po nadějném začátku podlehla italské vítězce US Open Flavii Pennettaové 6:7, 4:6 a ve skupině zůstala jako jediná bez výhry. Přesto ještě není bez šance na postup, ve čtvrtek ale musí zdolat Halepovou.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 miliónů dolarů):
Dvouhra:
Červená skupina:
Šarapovová (3-Rus.) - Halepová (1-Rum.) 6:4, 6:4
Pennettaová (7-It.) - A. Radwaňská (5-Pol.) 7:6 (7:5), 6:4.
Tabuka:
1.Šarapovová2204:12
2.Halepová2112:21
3.Pennettaová2112:21
4.Radwaňská2021:40
Čtyřhra
Bílá skupina:
Chan Hao-ching, Chan Yung-jan (3-Tchaj-wan) - Šafářová, Matteková-Sandsová (2-ČR/USA) 6:2, 6:2
Muguruzaová, Suárezová (8-Šp.) - Garciaová, Srebotniková (5-Fr./Slovin.) 7:5, 6:2.
Tabulka:
1.Chan Hao-ching, Chan Yung-jan2204:02
2.Šafářová, Matteková-Sandsová2112:21
3.Muguruzaová, Suárezová2112:21
4.Garciaová, Srebotniková2020:40
Středeční program Turnaje mistryň v Singapuru (začátky v SEČ):
06:00 Kopsová-Jonesová, Spearsová (6-USA) - Babosová, Mladenovicová (4-Maď./Fr.)
08:00 Kvitová (4-ČR) - Šafářová (8-ČR)
12:30 Muguruzaová (2-Šp.) - Kerberová (6-Něm.)
poté Hlaváčková, Hradecká (7-ČR) - Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie)

Reklama

Související témata: