Hlavní obsah

Rosol? Nemá cenu o něm mluvit, každý už ho zná, rýpl si Nadal po dramatické bitvě

Basilej

Další dramatickou bitvu spolu sehráli v úvodním kole turnaje v Basileji Lukáš Rosol s Rafaelem Nadalem, jenž nakonec slavil vítězství, přestože český tenista už vedl 6:1, 5:4 a 30:0 při svém servisu. Bývalá světová jednička si po utkání pořádně oddechla, zároveň si ale neodpustila rýpnutí do českého reprezentanta.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Rafael Nadal po vítězství nad Lukášem Rosolem.

Článek

„Pro mě to byl po roce první zápas v hale, takže to pro mě nebylo jednoduché. On hraje velmi agresivně, a když mu to padá do kurtu, je to těžké. Na začátku jsem špatně servíroval, snažil jsem se to nějak přežít a pak čekat na svoji šanci. Pořád jsem bojoval a nepřestával jsem věřit," cituje slova španělského tenisty server tennisworld.

Vítězství nad českým hráčem, který ho před třemi roky senzačně vyřadil ve Wimbledonu, nakonec vydřel v tie breaku třetí sady. „Měl jsem i trochu štěstí. Je to pro mě skvělé vítězství, takovéhle obraty pro mě mají velký význam. Už jsem v podobných situacích byl letos několikrát a jsem rád, že tentokrát jsem zvítězil," těšilo Nadala.

Utkání se neobešlo bez vypjatějších chvilek mimo samotnou hru. Rosol si stěžoval u umpirového rozhodčího, že Nadal natahoval čas mezi koncem výměn a servisem. Následně si vyměnil pár slov s arbitrem i Nadal.

I Murray si stěžoval

„No, hrál jsem zkrátka s někým, kdo je tím, kým je. Nechci o tom nějak více mluvit, protože každý ho na okruhu velmi dobře zná," rýpl si čtrnáctinásobný grandslamový šampión do českého soupeře.

Už zmíněný duel ve Wimbledonu mezi oběma hráči se neobešel bez kontroverzního momentu. Nadal narazil do Rosola při výměně stran. „Překvapilo mě, že to udělal ve Wimbledonu, ale jenom jsem se tomu zasmál. Čekal jsem, že něco přijde, že se mě pokusí rozhodit. Bylo to trošku dětinské," popisoval tehdy situaci český tenista.

Letos na jaře se zase do brněnského rodáka opřel Andy Murray na turnaji v Mnichově. A šlo opět o srážku během výměny stran. „Děláš to každý týden. Nikdo tě na okruhu nemá rád. Každý tě nenávidí," rozčiloval se Murray.

Reklama

Související témata: