Hlavní obsah

Kvitová má na tričku banán, trenéři okurku. A jak má Šafářová vyzdobené nehty?

Singapur

Rozdílné slogany "zdobí" české tenistky na Turnaji mistryň. Lucie Šafářová si nechala na nehty napsat "Team Bucie", jelikož hraje čtyřhru s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou a říkají si tak. Petra Kvitová zas dostala od svých trenérů tričko s nápisem "banana crosscourt better".

Foto: Sport.cz

Trenéři Petry Kvitové David Kotyza (vlevo) a David Vydra nechali vyrobit trička s anglickými nápisy. Ten o "banánu křížem" má na sobě hráčka, oni nosí "some more pepper on the serve and cucumber down the line" (trošku pepře na servis a okurku po lajně).

Článek
Fotogalerie

Kouč David Kotyza a kondiční trenér David Vydra nechali vyrobit trička s anglickými nápisy. Ten o "banánu křížem" má na sobě hráčka, oni nosí "some more pepper on the serve and cucumber down the line" (trošku pepře na servis a okurku po lajně). "Je to hezký, to se jim povedlo," smála se Kvitová.

Jde o narážku na turnaj v New Havenu. Televize tam požádala Kvitovou a Kotyzu, aby trenér radil hráčce na kurtu anglicky, a Kotyza tam třeba říkal: "No cauliflower, but cucumber." (Ne květák, ale okurku.). "Udělali jsme si z nich trochu srandu, proto ta okurka, květák a podobně, to bylo spíš pro pobavení," řekla Kvitová.

Při zápasech Kvitové mají na sobě Kotyza a Vydra jiné tričko. A to s nápisem "Peťo pojď!", tedy s výkřikem, který je pro hráčku typický. "Je to hezké. Jsme tým a držíme spolu. Vím, že tam kluci jsou a nenechají mě ve štychu," řekla tenistka.

Na Fed Cup nehty předělá

Vítězky deblového Australian a French Open Šafářová s Mattekovou-Sandsovou využily nehtového stylisty v Singapuru. Šafářová si nechala vyzdobit bílý nápis na černé nehty, extravagantnější Američanka má písmena různobarevná.

"Tvoříme Team Bucie, což je spojení našich jmen, tak jsme si to takhle nechaly udělat," řekla Šafářová. "Sama bych to takhle nenamalovala. Je to asi nejvíc kreativní, co jsem kdy měla," řekla tenistka, ale druhý den se jí dva nehty slouply.

Čtrnáct dnů po Turnaji mistryň čeká Šafářovou v Praze finále Fed Cupu. "Budu to muset předělat, protože by bylo blbý hrát jako Team Bucie," smála se.

Reklama