Hlavní obsah

Zranění překazila Šafářové s Mattekovou lepší konec sezóny

Singapur

V lednu se dala tenistka Lucie Šafářová dohromady s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou a vznikl elitní deblový pár. Team Bucie, jak se nazvaly, letos vyhrál dva grandslamové tituly, ale v závěru sezóny jejich další ambice zhatila zranění.

Foto: Edgar Su, Reuters

Tenistka Lucie Šafářová na Turnaji mistryň v Singapuru.

Článek

"Přijely jsme sem s tím, že jsme měly vyšší cíle, ale s tím se nedá nic dělat. Já jsem se taky zranila na US Open. Od toho jsme dobrý tým, že když je druhá zraněná, tak se podporujeme. Doufám, že si v budoucnu ještě Masters zahrajeme," řekla Šafářová po posledním duelu v Bílé skupině s francouzsko-slovinským párem Caroline Garciaová, Katarina Srebotniková, který za stavu 2:6 a 0:3 vzdaly.

"Je to zdravotní komplikace, s tím se nedá nic dělat. Bethanie to zkoušela tejpovat, aby se jí ulevilo od bolesti, ale moc to nešlo," řekla Šafářová. "Zklamané každopádně jsme. Je to velká škoda, protože sezónu jsme měly krásně rozjetou, a když jsem sem přijely, tak jsme čekaly větší úspěch. Zdraví má člověk jen jedno, a když to chybí, tak se to nedá," dodala česká hráčka.

Šafářová na druhou stranu ušetřila trošku sil na páteční zápas dvouhry proti Němce Angelique Kerberové, proti které ještě může bojovat o malou naději na postup do semifinále. "Chci tady aspoň jedno vítězství získat, bude to těžké jako všechny zápasy tady. Může to být můj poslední zápas tady a dám do toho všechno," řekla světová devítka, která v předešlých dvou dvouhrách prohrála shodně 0:2 se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou i s Petrou Kvitovou.

Na Turnaji mistryň se opět ukazuje, jak jsou hráčky po sezóně unavené a často zraněné. "Je to náročné, zvlášť s přesuny kontinentů a s časovými posuny. Konec roku člověk mele z posledního. Ale o tom to je, kdo je silnější, ten pak zvítězí," řekla Šafářová, která je jednou ze zástupkyň hráček ve WTA, kde se o délce sezóny baví. "Už máme sezónu výrazně kratší než muži. Něčeho jsme dosáhly, ale moc se toho vymyslet nedá," uvedla.

Reklama