Hlavní obsah

Máš u mě pivo, vzkázala Kvitová Šafářové. A těší se na souboj s Šarapovovou

Singapur
Aktualizováno

Díky získanému setu v posledním utkání ve skupině a dvousetové výhře Lucie Šafářové se může tenistka Petra Kvitová připravovat na semifinále Turnaje mistryň. Kamarádce z fedcupového týmu slíbila za pomoc pivo a těší se na semifinále s Ruskou Marií Šarapovovou.

Foto: Jeremy Lee, Reuters

Lucie Šafářová (vlevo) pomohla Petře Kvitové do semifinále Turnaje mistryň a má u ní slíbené pivo.

Článek
Fotogalerie

"S Maruškou to má vždy náboj. Bude to hezký zápas, těším se," řekla Kvitová, která má s Šarapovovou bilanci 3:6. Naposledy se utkaly před rokem právě v Singapuru ve skupině a česká jenička vyhrála.

Pro obě půjde zároveň o ostrý test před finále Fed Cupu, v kterém se Češky s Ruskami střetnou za čtrnáct dnů v O2 areně. "Bude to předpříprava na Prahu," usmála se Kvitová. S Šarapovovou se v Singapuru o Fed Cupu nebavila. "My se pozdravíme a tím to končí," řekla Kvitová.

První krok ke svému třetímu semifinále na Masters udělala sama. Světovou trojku Garbiňe Muguruzaovou sice neporazila, ale ve formě hrající Španělce vzala set. Do semifinále ji pak postrčila Šafářová dvousetovou výhrou nad Němkou Angelique Kerberovou, což byl jediný možný scénář postupu. "Máš u mě pivo, Luci," napsala Kvitová na sociálních sítích.

Za Šafářovou na Facebooku odpověděl Český fedcupový tým, který Kvitové odepsal: "Pivo si dáme v týdnu před Fed Cupem, bylo by prima, Petro, kdyby ho bylo do čeho nalít," narážel zástupce českého týmu na to, aby Kvitová vybojovala v Singapuru trofej pro vítězku turnaje. K tomu chybí Kvitové dva vyhrané zápasy v řadě.

Zápas s Muguruzaovoui se nesl v duchu razantních výměn a podobnou řež očekává Kvitová i proti Šarapovové. "Maruška má podobnou hru jako Muguruzaová, takže jsem měla dobrou přípravu," řekla dvojnásobná vítězka Wimbledonu.

Snad Šarapovová bude returnovat hůř, přeje si Kvitová

Proti Šarapovové bude muset Kvitová zlepšit servis, o který v duelu se Španělkou přišla osmkrát. "Takhle jako Garbiňe tady snad nikdo nereturnuje. Bylo to hodně těžký, hlavně po druhém podání to přiletělo rychle. Je dlouhá a dosáhne všude, takže toho hodně vrátila," uvedla pětadvacetiletá česká tenistka.

Muguruzaová završuje životní sezónu, na Turnaj mistryň přijela povzbuzená finálovou účastí ve Wu-chanu a titulem v Pekingu. Kvitová s ní dokázala držet krok. "Moc toho už asi nešlo zlepšit, bylo to hodně vyrovnaný," komentovala zápas.

V utkání se Kvitová, která kvůli prodělané mononukleóze bojuje s únavou, cítila celkem dobře. "Pár částí svého těla jsem docela cítila. Unavená jsem, ale to je tady každá z nás. Pořád jsem byla schopná podávat, běhat, hrát," usmála se.

Semifinále Turnaje mistryň je po turbulentní sezóně, v níž měla měsíc pauzu a pak moc netrénovala kvůli nemoci, je pro Kvitovou velký bonus. "Po tom, jak celá sezóna probíhala, byl vůbec zázrak, že jsem tady byla. Takže to už je malé vítězství," řekla vítězka tří letošních turnajů.

Postoupí Petra Kvitová přes Rusku Šarapovovou do finále Turnaje mistryň?
ano
50,6 %
ne
49,4 %
Celkem hlasovalo 12278 čtenářů.

Reklama

Související témata: