Hlavní obsah

Tohle není fér! Kerberovou naštval způsob, jakým Kvitová postoupila

Singapur/Praha

Zklamání, frustrace a pocit křivdy. Všechny tyto pocity se mísily v tenistce Angelique Kerberové po porážce 0:2 na sety v závěrečném utkání základní skupiny Turnaje mistryň s Lucií Šafářovou. Kvůli tomu postoupila do semifinále vrcholové akce sezóny na úkor německé hráčky jiná Češka Petra Kvitová. A Kerberová z toho vinila i pořadatele turnaje.

Foto: Edgar Su, Reuters

Zklamaná německá tenistka Angelique Kerberová po porážce s Lucií Šafářovou, po které na Turnaji mistryň skončila.

Článek

Karty byly po zápase Kvitové se Španělkou Muguruzaovou rozdány jasně. Česká tenisová jednička si ziskem jedné sady udržela naději na postup, k němu ale potřebovala pomoc krajanky a velké kamarádky Lucie Šafářové. Ta musela Kerberovou porazit bez ztráty setu, jinak by semifinále s Ruskou Šarapovovou nečekalo Kvitovou, nýbrž právě Kerberovou.

„Před zápasem jsem se snažila soustředit jen na svůj duel. Všem jsem říkala, že nic nepropočítávám, že prostě nastoupím a budu hrát svůj zápas," vyprávěla Němka po utkání, které prohrála 0:2 a na turnaji tak skončila.

Proti Šafářové podala v Singapuru svůj nejhorší výkon. I kvůli tomu, že neunesla tíhu situace a s vytvořeným tlakem si nedokázala poradit. „Já jsem sice nekalkulovala, jenže všichni ostatní kolem mě počítali. ´Okej, ona vyhrála jeden set, ty teď musíš vyhrát ten další,´" slyšela odevšad.

Pravidlo ve fotbale je férovější

A organizátorům Turnaje mistryň vyčetla, že se závěrečné zápasy základních skupin nehrají ve stejnou dobu. „Myslím, že tohle není fér! Mělo by to být jako ve fotbale. Tam když o něco jde, rozhodující zápasy začínají v jednotný čas," postěžovala si vítězka dvou letošních turnajů na okruhu WTA.

Například Fotbalová asociace FIFA přistoupila k jednotnému začátku závěrečných duelů základních skupin na mistrovství světa po skandálu z roku 1982. Tehdy totiž na šampionátu ve Španělsku porazilo Západní Německo 1:0 Rakousko a oba týmy postoupily na úkor nebohých Alžířanů.

„Prostě si myslím, že ve fotbale je to férovější," zopakovala Kerberová, která uznala, že jednotný začátek šel jen těžko zorganizovat, když se v Singapuru hraje jen na jednom kurtu. „Ale tuhle mou myšlenku by měli zvážit."

Němka v Singapuru nejprve přemohla Kvitovou, pak nestačila na Muguruzaovou a v pátek po svém nejhorším výkonu na turnaji i na Šafářovou. „Dny jako tento prostě jsou. Na tenhle zápas se budu snažit co nejrychleji zapomenout. Ale prožila jsem tu úžasný týden, ze kterého si vezmu ty pozitivní věci. Do příštího roku se budu snažit svou hru ještě zlepšit," slíbila Kerberová.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík