Hlavní obsah

Už samotná účast v Singapuru byla třešničkou, říkala Kvitová. Teď se těší na děti. A na Fed Cup

Singapur

Dvě hodiny bojovala Petra Kvitová o titul na Turnaji mistryň, ale ve finále neuspěla. S polskou tenistkou Agnieszkou Radwaňskou prohrála ve třech setech, přesto mohla opouštět Singapur spokojená.

Foto: Joseph Nair, ČTK/AP

Petra Kvitová na Turnaji Mistryň.

Článek

"Třešničkou už bylo, že jsem se sem kvalifikovala," řekla Kvitová, která letos měsíc nehrála kvůli únavě a po Wimbledonu zjistila, že měla mononukleózu. Přesto se i díky třem vyhraným titulům mezi elitní osmičku na vrchol sezóny protlačila. "Z toho pohledu jsem za to strašně ráda a ani prohra ve finále na tom nic nezkazí," řekla.

I sám Turnaj mistryň jako by zapadal do zvláštní sezóny. Ač Kvitová prohrála ve skupině dva zápasy a vyhrála jen jednou, postoupila do semifinále. V tom po skvělém představení přehrála Rusku Marii Šarapovovou a bojovala o titul.

"Byl to strašně zvláštní turnaj. Extra zvlášť to nepopíšu, ale už po semifinále mi přišlo, že moc nevím, co se stalo," uvažovala pětadvacetiletá vítězka Masters z roku 2011, kdy dominovala a vyhrála všech pět zápasů. "Tehdy jsem byla na vlně. Tady jsem měla těžké momenty a z toho pohledu to je trošku obohacující," řekla.

Ve finále nestačila na skvělou obranu Radwaňské, které statistici napočítali jen pět chyb. "Všechno zahrála tak nepříjemně, že jsem s tím nemohla nic dělat. Brala jsem bod po bodu, snažila jsem se uklidnit a nějak být rozvážnější na kurtu," řekla Kvitová. "Byly to trošku šachy a já tahala ke konci třetího setu za kratší konec."

O zranění se nebavila

Zápas hrála se zavázanou nohou, ale o zranění se odmítla bavit. Přes určité omezení duel zdramatizovala a vyhrála druhý set. "Bylo to strašně těžký, popadala jsem trochu dech a zpočátku nevěděla, co mám dělat. Výměny se pak zkrátily, zatlačila jsem a tolik nekazila. To jí znepříjemnilo druhý set," řekla.

Finálové zápasy Kvitová umí, před duelem s Radwaňskou vyhrála 17 z 22 duelů o titul, ale tentokrát neuspěla. "Ona tam taky něco vyhrabala. Ve třetím setu se vrátila do hry, co chtěla hrát, a mně se tam vloudily chybičky, bohužel," řekla.

Po finále chtěla letět co nejrychleji domů, ale trenéři ji přemluvili, že poletí až ráno a zajdou si na dobrou večeři. Finále Masters už stojí za malou oslavu. "Myslím, že to je na odměnu. Za výkon se nemusím stydět, byl to dobrý zápas a ona byla v koncovce lepší. Je to docela hezké zakončení individuální sezóny," připustila.

Teď na Rusky

Turnajová sezóna pro Kvitovou skončila, jednu výzvu před sebou ale ještě má. Touží získat další triumf s českým týmem ve Fed Cupu. "Je vyprodáno. Věřím, že atmosféra bude super a zase to zůstane doma," řekla s nadějí před finále proti Rusku, které se uskuteční 14. a 15. listopadu v pražské O2 areně.

Po návratu ze Singapuru bude Kvitová pár dnů odpočívat. "To víc než dva dny, já jsem úplně vyřízená," řekla. Před televizí ale ležet nehodlá. Těšila se na návštěvu rodičů, bratrů a jejich dětí. "To mě nabíjí. Jsem ráda, že je můžu vidět," prohlásila. "Děti rozmazluju, ale umím být i přísnější," usmála se.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články