Hlavní obsah

Federer - Nadal 6:3, 5:7, 6:3Federer ovládl posedmé v kariéře domácí turnaj v Basileji

Švýcarský tenista Roger Federer ovládl posedmé v kariéře domácí turnaj v Basileji. První nasazený hráč ve finále porazil dlouholetého rivala Rafaela Nadala ze Španělska, s nímž se na okruhu ATP utkal poprvé po 21 měsících, 6:3, 5:7, 6:3 a získal šestý letošní titul. Svou sbírku rozšířil na 88 trofejí.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Švýcar Roger Federer s trofejí za vítězství nad Rafaelem Nadalem ze Španělska ve finále v Basileji.

Článek

Federer s Nadalem prohrál posledních pět vzájemných zápasů včetně semifinále loňského Australian Open, kdy spolu hráli dosud naposledy. Švýcar dokázal rodáka z Mallorky porazit po třech a půl letech, poprvé od semifinále v Indian Wells v roce 2012. Bilanci vzájemných zápasů snížil na 11:23.

Bývalý první hráč světa hrál v rodném městě zápas o titul už podvanácté a proti Nadalovi, s nímž se ve finále potkal poprvé od května 2013, se k mečbolu propracoval až ve třetím setu. První ještě dokázal třetí nasazený Španěl odvrátit, při druhém už ale kapituloval.

Minimálně sedm titulů dokázal Federer získat v Halle, kde letos triumfoval dokonce poosmé, ve Wimbledonu, v Cincinnati a v Dubaji.

Bautista prohrál druhé finále během týdne

Portugalec Joao Sousa porazil ve finále turnaje ve Valencii 3:6, 6:3, 6:4 Španěla Roberta Bautistu a získal druhý titul v kariéře. Bautista tak prohrál druhé finále během týdne, minulou neděli nestačil v Moskvě na Chorvata Marina Čiliče.

Šestadvacetiletý Sousa korunoval triumfem svou nejúspěšnější sezonu v kariéře. Probojoval se čtyřikrát do finále a první letošní titul si zajistil 38. vítězstvím v ro

Tenisový turnaj mužů v Basileji (tvrdý povrch, dotace 2 022 300 eur):
Dvouhra - finále:
Federer (1-Švýc.) - Nadal (3-Šp.) 6:3, 5:7, 6:3
Čtyřhra - finále:
Peya, Soares (Rak./Braz.) - J. Murray, Peers (3-Brit./Austr.) 7:5, 7:5
Tenisový turnaj mužů ve Valencii (tvrdý povrch, dotace 604 155 eur):
Dvouhra - finále:
Sousa (Portug.) - Bautista (7-Šp.) 3:6, 6:3, 6:4
Čtyřhra - finále:
Butorac, Lipsky (USA) - F. López, Mirnyj (4-Šp./Běl.) 7:6 (7:4), 6:3

Reklama

Související témata: