Hlavní obsah

Berdych - Tsonga 6:3, 6:4Berdych zdolal Tsongu a ve čtvrtfinále v Paříži vyzve světovou jedničku. Federer vypadl

Aktualizováno

Tenisoví fanoušci se mohou těšit na další lahůdku! Tomáš Berdych porazil ve 3. kole v Paříži 6:3, 6:4 domácího Jo-Wilfrieda Tsongu a ve čtvrtfinále ho čeká světová jednička Novak Djokovič. O překvapení se postaral dlouhán John Isner vítězstvím ve 3. kole nad Švýcarem Rogerem Federerem. Dvoumetrový americký tenista i za pomoci 27 es zdolal třetího nasazeného hráče 7:6, 3:6 a 7:6.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Tomáš Berdych oslavuje svůj triumf ve 3. kole turnaje v Paříži nad domácím Jo-Wilfriedem Tsongou.

Článek

Pátý nasazený Berdych hrál proti Tsongovi letos potřetí a alespoň částečně mu oplatil osmifinálové vyřazení z antukového Roland Garros. V duelu třicátníků v hale Bercy měl dnes navrch o pět měsíců mladší Berdych a zápas ukončil čistou hrou po 83 minutách.

Zatímco do duelu s Tsongou šel Berdych s aktivní bilancí 6:3, s vládcem současného tenisu Djokovičem bude v opačné situaci. Světovou jedničku porazil český hráč z 21 zápasů jen dvakrát a prohrál posledních šest duelů, z toho dva letošní. Pokaždé však v této sezóně donutil Srba ke třem setům.

Brit Andy Murray poslal před nadcházejícím finále Davisova poháru soupeřům důrazné varování. Davida Goffina, jenž by měl být tahounem belgického týmu, rozdrtil za necelou hodinu 6:1, 6:0 a na závěrečném podniku série Masters postoupil do čtvrtfinále.

Velká Británie a Belgie se utkají o titul v týmové soutěži od 27. listopadu. Souboje o Salátovou mísu budou hostit Belgičané a jako povrch si vybrali antuku, která je pro hlavní hvězdu soupeřů Murrayho nejméně oblíbenou volbou.

Čtyřiatřicetiletý Federer prohrál navzdory tomu, že ani jednou v zápase neztratil podání. "Je těžké vypadnout z turnaje bez ztráty servisu, ale proti Johnovi se to může stát," uvedl vítěz turnaje z roku 2011, jenž do Paříže přijel po triumfu doma v Basileji.

V osmifinále naopak nezaváhal ve skvělé formě hrající Novak Djokovič, jenž porazil 6:3, 7:5 domácího Gillese Simona. Srbská světová jednička vyhrála 19. zápas za sebou a dokonce už 26 setů v řadě.

Nadal utekl z mečbolu

Rafael Nadal zkompletoval po půlnočním boji a odvráceném mečbolu proti Kevinu Andersonovi čtvrtfinálovou sestavu. Šestý hráč světového žebříčku a majitel 14 grandslamových titulů tak má stále šanci na první letošní titul z Masters.

"Kevin skvěle podával, měl jsem velké štěstí, že jsem prošel dál," uznal po výhře 4:6, 7:6, 6:2 Nadal, jenž málem dopadl jako Roger Federer. Třetí nasazený Švýcar dostal 27 es od dvoumetrového Američana Johna Isnera a vypadl už ve 3. kole.

Nadal odvrátil Jihoafričanovi mečbol v tie-breaku druhého setu, třetí sadu pak jasně ovládl. "V takovémto zápase bych před pár měsíci neměl šanci vyhrát. Z hlediska mentality jsem teď mnohem klidnější," pochvaloval si Nadal, jenž po loňské sezoně plné zdravotních potíží ani letos nehraje v oslnivé formě.

V pátečním čtvrtfinále Nadala čeká Švýcar Stan Wawrinka, vítěz pak narazí buď na Tomáše Berdycha, nebo na světovou jedničku Srba Novaka Djokoviče.

Paříž (tvrdý povrch, dotace 3 830 295 eur):
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (5-ČR) - Tsonga (9-Fr.) 6:3, 6:4
Murray (2-Brit.) - Goffin (16-Belg.) 6:1, 6:0
Isner (13-USA) - Federer (3-Švýc.) 7:6 (7:3), 3:6, 7:6 (7:5)
Djokovič (1-Srb.) - Simon (14-Fr.) 6:3, 7:5
Wawrinka (4-Švýc.) - Troicki (Srb.) 6:4, 7:5
Nadal (7-Šp.) - Anderson (11-JAR) 4:6, 7:6 (8:6), 6:2
Ferrer (8-Šp.) - Dimitrov (Bulh.) 6:7 (4:7), 6:1, 6:4
Gasquet (10-Fr.) - Nišikori (6-Jap.) 7:6 (7:3), 4:1 skreč

Reklama

Související témata: