Hlavní obsah

Djokovič - Wawrinka 6:3, 3:6, 6:0Djokovič přišel o sérii vyhraných setů, ale je ve finále. Berdych a Štěpánek ve čtyřhře padli

Paříž
Aktualizováno

První hráč světového tenisového žebříčku Novak Djokovič sice po téměř dvou měsících prohrál set, Švýcara Stana Wawrinku ale v semifinále turnaje v Paříži zdolal po hodině a 53 minutách poměrem 6:3, 3:6 a 6:0. Ve finále se utká s Britem Andym Murraym, který porazil Španěla Davida Ferrera 6:4 a 6:3.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Světová jednička Novak Djokovič dala v semifinále tenisového Masters v Paříži Stanu Wawrinkovi kanára.

Článek

Djokovič naposledy přišel o set 13. září v utkání se Švýcarem Rogerem Federerem ve finále US Open. Právě tam nastartoval sérii 29 vítězných sad, kterou protáhl i v pátečním čtvrtfinálovém duelu s Tomášem Berdychem. V sobotu jeho vítěznou řadu utnul Federerův krajan Wawrinka triumfem 6:3 v druhém setu.

Srbského suveréna však konec série nijak nerozhodil, v rozhodující třetí sadě uštědřil Wawrinkovi kanára a připsal si tak 21. vítězný duel za sebou. S Murraym má Djokovič pozitivní bilanci 20:9 na zápasy a jeho triumfem skončilo i poslední vzájemné střetnutí v semifinále v Šanghaji v polovině října.

Tomáše Berdycha s Radkem Štěpánkem nepustili do finále čtyřhry druzí nasazení Ivan Dodig s Marcelem Melem. Česká dvojice sice v semifinále vyhrála úvodní set 6:4, ale druhý ztratila 3:6 a v závěrečném tie-breaku byl úspěšnější favorizovaný chorvatsko-brazilský pár (10:5).

Tenisový turnaj mužů v Paříži (tvrdý povrch, dotace 3 830 295 eur):
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Wawrinka (4-Švýc.) 6:3, 3:6, 6:0
Murray (2-Brit.) - Ferrer (8-Šp.) 6:4, 6:3
Čtyřhra - semifinále:
Dodig, Melo (2-Chorv./Braz.) - Berdych, Štěpánek (ČR) 4:6, 6:3, 10:5

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články