Hlavní obsah

Tenistky zkoušely šaty a čekaly na Plíškovou. Šarapovová s týmem bydlet nebude

Praha

Fedcupové finále v pražské O2 areně mezi tenistkami Česka a Ruska se kvapem blíží. Madonnin nedělní koncert odsunul přípravy, takže český tým se v pondělí vydal potrénovat do azylu na Spartě, a pak ho čekalo odpoledne plné povinností.

Foto: Joseph Nair, ČTK/AP

Maria Šarapovová (vpravo) a Petra Kvitová se nedávno utkaly na Turnaji mistryň, úspěšnější byla česká jednička. O víkendu se obě rivalky střetnou znovu.

Článek
Fotogalerie

Polední tiskovka, výběr a zkouška šatů na slavnostní banket, sponzorské akce a navrch dvě autogramiády. „Bude to maso," děsil se kapitán Petr Pála, který ještě neměl všechny hráčky pohromadě. Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová a náhradnice Denisa Allertová se sice sešly už v neděli, ale Karolína Pllíšková se po cestě z turnaje Elite Trophy v Číně připojí až dnes.

Podobně jsou na tom ale i Rusky, jimž Maria Šarapovová dorazí rovněž až dnes a jako správná hvězda bude bydlet v jiném hotelu než její spoluhráčky Makarovová, Pavljučenkovová a Vesninová. „Na finále se budeme chystat stejně jako vždycky, ale proti Rusku to bude trochu jiné. Maria tu prestiž přece jen zvyšuje," tvrdila Strýcová.

První tréninky v místě konání víkendového finále jsou naplánovány na dnešek. Na přání domácích hráček měli pořadatelé za úkol připravit středně rychlý kurt, který by měl vyhovovat oběma levačkám Kvitové a Šafářové. „Musím organizátory pochválit, že to s povrchem vždycky vyšlo. Dařilo se nám na něm, není potřeba ho měnit," řekl kapitán Pála.

Teď je zatím ještě klid, v dalších dnech a s blížícím se začátkem bude nervozity přibývat. Češky si ale chtějí pohodu udržet co nejdéle. „Co si přejeme, to dostaneme. Je o nás dokonale postaráno," tvrdila Strýcová. „Finále doma je prostě nejvíc," přitakávala i hvězda hostitelského týmu Kvitová.

Kdo vyhraje finále letošního Fed Cupu?
Tenistky Česka
84,7 %
Tenistky Ruska
15,3 %
Celkem hlasovalo 28249 čtenářů.

Reklama

Související témata: