Hlavní obsah

Nečekaný tah. Tenistky vyrukují ve finále Fed Cupu na Rusky s Kvitovou a Plíškovou!

Praha
Aktualizováno

Překvapivý tah před víkendovým finále Fed Cupu udělal nehrající český kapitán Petr Pála. Do sobotních dvouher proti Ruskám v pražské O2 aréně nominoval tenistky Petru Kvitovou a Karolínu Plíškovou. Sbornou bude reprezentovat dvojice Maria Šarapovová a Anastasija Pavljučenkovová.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český tým zleva Barbora Strýcová, Karolína Plíšková, Lucie Šafářová, Petra Kvitová a kapitán Petr Pála.

Článek
Fotogalerie

Primátorka Prahy Adriana Krnáčová losem na Staroměstské radnici rozhodla, že první zápas odehrají v sobotu od 14 hodin světová šestka Kvitová a Pavljučenková (28.), druhý jedenáctka Plíšková a Šarapovová (4).

Program finále Fed Cupu:
Česko - Rusko (Praha, O2 arena, tvrdý povrch):
Sobota (14:00):
Kvitová (6. v pořadí dvouhry WTA) - Pavljučenkovová (28.)
Karolína Plíšková (11.) - Šarapovová (4.)
Neděle (12:00):
Kvitová - Šarapovová
Karolína Plíšková - Pavljučenkovová
Strýcová, Šafářová - Makarovová, Vesninová

"V sobotu nastoupí Péťa Kvitová společně s Karolínou Plíškovou. Po sobotě uvidíme, jak to bude vypadat v neděli," oznámil Pála na facebooku českého fedcupového týmu hodinu před losem, kdy se nahlašují sestavy.

Světová jedenáctka Plíšková letos odehrála životní rok. Šafářová rovněž, ale po grandslamovém US Open byla nemocná a hrála jen Turnaj mistryň. Tento týden trénovala se zatejpovaným zápěstím levé ruky, v které drží raketu.

Na ruské straně je v týmu podle očekávání na pozici dvojky Pavljučenkovová, která na závěr sezóny vyhrála turnaj v Linci a dostane přednost před Jekatěrinou Makarovovou (23.). Ta kvůli zranění nehrála zápas od US Open.

Reklama