Hlavní obsah

Šarapovová k teroristickým útokům v Paříži: Je to šok! Užívejte života, dokud to jde

Praha

Ruská tenistka Maria Šarapovová se až v sobotu ráno se dozvěděla o teroristických útocích v Paříži. "Je to šok a velmi smutné. Je to jedno z mých neoblíbenějších měst. Bylo těžké sledovat ty záběry. Snad budou lidé zase šťastni. Užívejte života, dokud to jde," řekla v Praze ruská hvězda po sobotní výhře nad Karolínou Plíškovou, po níž srovnala stav finále Fed Cupu s Českem na 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruská tenistka Maria Šarapovová oslavuje vítězství ve druhém zápase s Karolínou Plíškovou ve finále Fed Cupu v Praze.

Článek
Fotogalerie

Šarapovová při sobotním programu občas slyšela pískot, hluk i potlesk po zkaženém podání. Publikum v O2 areně ale nepovažovala za nepřátelské. Dokázala si udržet koncentraci.

Z hlediště se daly vycítit negativní vibrace provázející česko-ruské sportovní souboje. "Nemyslím si, že nepřátelští je to správné slovo," řekla Šarapovová na tiskové konferenci o divácích. "Hrajeme v Praze, to se dalo očekávat. Ale já jsem ve své mysli viděla pouze ruské vlajky, kterých v hledišti pár bylo," řekla.

Na kurtu ukázala, jak se dokáže plně koncentrovat. Párkrát musela přerušit už započatý pohyb na servis, jelikož se ozval tenisově nekorektní výkřik. Ani se ale neohlédla, hodila si míčkem o zem a poslala jej na stranu Plíškové.

Podání Šarapovovou ale moc neposlouchalo. Udělala devět dvojchyb, tři v jedné hře a bránila se přes druhý servis. "Nebylo to úplně ono. Nepodávala jsem nejlépe, to bych měla do dalšího dne zlepšit," řekla.

Šarapovová je pětinásobnou grandslamovou šampiónkou, hrála finále olympiády, ale v duelu o fedcupový titul je poprvé. "Myslím, že to byla trochu jiná atmosféra než na ostatních turnajích, zase další zkušenost. Ale pokaždé se snažím soustředit na soupeřku na druhé straně kurtu a na svou hru," řekla Ruska žijící na Floridě. "Pro mě je to velká možnost na další úspěch v kariéře, velká výzva," doplnila.

V neděli Šarapovovou čeká v souboji jedniček Petra Kvitová, s kterou prohrála v semifinále nedávného Turnaje mistryň. "Známe se. Myslím, že to bude velmi těžké utkání a atmosféra by mohla Petře pomoct, ale je to poslední zápas sezóny a doufám, že se dobře připravím a Petru porazím," uvedla osmadvacetiletá Ruska.

Reklama

Související témata: