Hlavní obsah

Nastoupí Šafářová? Sedneme si s doktory a uvidíme, říká Pála před dnem zúčtování

Praha

Za normálních okolností by byla na kurtu v sobotu i v neděli. Tak jako při finále se Srbskem v roce 2012, tak jako loni proti Němkám. Jenže bolavé zápěstí nepustilo Lucii Šafářovou první den do bitvy o Fed Cup s Ruskami. A co v neděli?

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kapitán Petr Pála sleduje v O2 areně trénink českého týmu před finále Fed Cupu s Ruskem.

Článek
Fotogalerie

„Sedneme si s doktory i s Luckou a uvidí se, jak to všechno vypadá," řekl po sobotních zápasech, které určily stav 1:1, kapitán Petr Pála.

Od roku 2012 má Šafářová bilanci ve fedcupových dvouhrách 8:2. Porazila Ivanovičovou, Stosurovou, Kerberovou... Vzhledem ke zdravotní indispozici letošní finalistky z grandslamové Paříže, kde vyřadila i Marii Šarapovovou, ale poslal Pála na kurt proti ruské jedničce Karolínu Plíškovou. A i když třiadvacetiletá Češka dělala, co mohla, hostující favoritka zápas kontrolovala.

„Na Marii byl tlak, ale ona to, pro nás bohužel, zvládla. Káje nešel tolik první servis, ale měla proti sobě silnou soupeřku, která hrála rychle. Na druhou stranu klobouk dolů, jaký Karolína podala výkon před tolika lidmi a proti takové hvězdě. Maria byla lepší, ale ten výkon je příslibem možná do dalších dnů nebo dalších Fed Cupů," tvrdil Pála.

V neděli se začne utkáním Kvitová-Šarapovová a ať dopadne jakkoli, pak už půjde do tuhého. Fedcupové zkušenosti Šafářové by se hodily, jenže s Pavljučenkovovou má česká dvojka bilanci 2:5, zatímco Plíšková 1:0 a letošní dubajská výhra je navíc z tvrdého povrchu. „Sedneme si a uvidíme zítra," nepředbíhal Pála.

Pokud by byl v neděli stav 2:2 na zápasy, rozhodovala by čtyřhra, a v ní měl český kapitán jako variantu č.1 pár Šafářová, Strýcová. Pokud by Šafářová hrát nemohla, do úvahy připadá ještě složení Plíšková, Strýcová.

I tak by ale favoritkami deblu stále byly Rusky. Makarovová s Vesninovou jsou sehrané, např. ve Wimbledonu letos nastoupily ve finále. Na druhou stranu ani Makarovová není v Praze fit. „Neviděli jsme ji vlastně hrát několik měsíců," připomněl Pála. Od US Open sedmadvacetiletá Ruska nemá ve statistikách WTA jediný zápas.

Jak se všechno vyvrbí, naznačí duel, který odstartuje dnes v pravé poledne. „Petra má na Šarapovovou lepší hru než Kája. I když Marii porazila v Singapuru, tak to neznamená, že přijde a porazí ji znovu. Ale jsou cesty, jak se jí dostat na kobylku. Když bude hrát Péťa dobře, tak je šance velká," myslí si Pála.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články