Hlavní obsah

České tenistky ohromily i Jágra. Kapitána Pálu přirovnal k trenérovi Kanady

Praha

Uplynulý víkend si Jaromír Jágr užil opravdu báječně. Nejprve se v NHL radoval z vítězství ve floridském derby, pak zase z triumfu českých tenistek ve Fed Cupu. Legendární hokejový útočník byl unešený výkonem svých krajanek, které po roce znovu zvedly nad hlavu trofej pro vítězky ženské týmové soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost českého fedcupového týmu ze zisku trofeje.

Článek
Fotogalerie

Pro Jágra velmi úspěšný sportovní víkend. V sobotu večer udolala jeho Florida v derby domácí Tampu Bay 5:4 po nájezdech. Dobrou náladu třiačtyřicetiletému křídelníkovi pak o pár hodin později ještě vylepšily české tenistky, které v nedělním finále Fed Cupu zdolaly v pražské O2 areně Rusky 3:2.

Jágr zápasy Kvitové a spol. na dálku bedlivě sledoval a po vítězné čtyřhře českému týmu prostřednictvím sociálních sítí pogratuloval.

"Bez debat zasloužené celkové vítězství. Mít tolik skvělých tenistek v týmu je sen každého trenéra. Pálič (Petr Pála) měl stejně lehkou práci jako trenér hokejové Kanady na MS v Praze," napsal Jágr na svém facebookovém profilu. "I taktiku měli asi podobnou. Stačilo říci - běžte hrát," doplnil se smajlíky.

Gratulovala i Navrátilová

Hokejový mág, který je velkým tenisovým fanouškem, vyzdvihl i výkon Marie Šarapovové. Blonďatá kráska přijela do Prahy v dobré formě. Její hra sice nebyla ideální, obě své dvouhry ale zvládla. Oplatila Kvitové porážku z Turnaje mistryň a držela svůj tým ve hře o vysněný pohár. "Klobouk dolů před Marií Šarapovovou, dokázala, že je stále velká hráčka," ocenil Jágr kvality světové čtyřky.

Výběr kapitána Petra Pály ovládl Fed Cupu počtvrté za posledních pět let. Chvála na český tým se hrne ze všech stran. S gratulací se připojila i fenomenální Martina Navrátilová. "Byla to opravdu týmová práce," uvedla na Twitteru tenisová legenda, jež vyhrála Fed Cup celkem čtyřikrát (jednou za Československo a třikrát za USA).

Vítězství českých tenistek potěšilo i brankáře Petra Čecha, který se s fotbalovou reprezentací připravuje na úterní přípravný duel v Polsku. "Congratulations girls!!! Obrovská gratulace holky," napsal na Twitteru.

Vyhrají české tenistky Fed Cup i v příštím roce?
Ano
86,1 %
Ne
13,9 %
Celkem hlasovalo 17855 čtenářů.

Reklama

Související témata: