Hlavní obsah

Čeští fandové ji nezlomili. Představovala jsem si v duchu ruské vlajky, tvrdila Šarapovová

Praha

Se spoluhráčkami nemusí mít bůhvíjaké vztahy, není to ani týmová hráčka, vždyť v Praze bydlela Maria Šarapovová v jiném hotelu než zbytek družstva. Svou fedcupovou roli ale největší ruská tenisová hvězda ve finále naplnila do puntíku. Dvě dvouhry, dva body. Jenže ani to nestačilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruská tenistka Maria Šarapovová oslavuje vítězství nad Karolínou Plíškovou ve finále Fed Cupu s Českou republikou.

Článek
Fotogalerie

Její výkony nebyly úplně dokonalé, ale Šarapovová beze zbytku dostála pověsti, jaká ji léta předchází: totiž reputaci úžasné bojovnice. Fed Cup v její sbírce trofejí dosud chyběl a v Praze udělala vše, co mohla, aby ho měla.

Šarapovová se dokázala dokonale oprostit od atmosféry v hale. Nezviklal ji potlesk českých fanoušků po nevydařeném servisu, ani když lidé nesportovně napodobovali její časté hekání při úderech. „Nemyslím si, že diváci byli nepřátelští. Hráli jsme v Praze, takže se to dalo očekávat. Já jsem si stejně v duchu představovala jen ruské vlajky," pousmála se Šarapovová.

Karolína Plíšková si v sobotu nadávala, že mohla zahrát líp a využít šancí, které jí Ruska nabídla. „Nebylo to z mé strany úplně ono," tvrdila hostující tahounka, ale v duelu s Kvitovou se dokázala poprat i se stavem 0:1 na sety a s brejkbolem za stavu 3:4.

Do svého portfolia, v němž figuruje 35 turnajových triumfů, včetně pěti grandslamových, chtěla osmadvacetiletá tenistka moc doplnit i týmovou trofej. „Byl to pro mě mimořádný týden, kdy jsem se cítila jako součást většího celku. Hrát za Rusko je pokaždé mimořádné," tvrdila precizní angličtinou hráčka, která už od 90. let trvale žije v USA. Domů ale letěla smutná.

Vyhrají české tenistky Fed Cup i v příštím roce?
Ano
86,1 %
Ne
13,9 %
Celkem hlasovalo 17855 čtenářů.

Reklama

Související témata: