Hlavní obsah

Bratři Murrayovi povedou Brity ve finále Davis Cupu v Belgii

Londýn

Britské tenisty povede ve finále Davisova poháru proti Belgii podle očekávání Andy Murray. Vedle druhého hráče světového žebříčku nechybí v nominaci ani jeho bratr Jamie, s nímž ve čtvrtfinále i v semifinále bodoval ve čtyřhře. Kapitán Leon Smith dál do týmu jmenoval Kylea Edmunda, Jamese Warda a Doma Inglota. Belgii budou reprezentovat stejně jako v předchozích kolech David Goffin, Steve Darcis, Ruben Bemelmans a Kimmer Coppejans.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Andy Murray se podepisuje fanouškům na Turnaji mistrů v Londýně.

Článek

"Andy Murray nás táhl soutěží od samého počátku a znovu a znovu ukazoval, co pro něho znamená obléknout britský dres," řekl Smith na adresu týmové jedničky, která pokaždé vyhrála obě své dvouhry. Ve čtvrtfinále i v semifinále navíc přidal s bratrem Jamiem třetí postupový bod také v deblu.

Smith doufal, že by mohl mít k dispozici i 45. hráče světa Aljaze Bedeneho, který je v žebříčku britskou dvojkou. Rodák z Lublaně bojuje o možnost reprezentovat svou novou vlast, ale mezinárodní federace ITF odložila v úterý rozhodnutí na březen příštího roku.

Podle pravidel platných od letošní sezóny nemohou tenisté hrát v Davisově poháru za dvě různé země. Bedene, který v březnu získal britské občanství, předtím nastoupil třikrát za Slovinsko. Proti zákazu hrát za Británii se ale brání s argumentem, že žádost o britský pas podal dříve, než pravidlo vstoupilo v platnost.

Finále Davisova poháru je na programu od 27. do 29. listopadu v Gentu. Belgičané si jako povrch zvolili antuku. Británie postoupila do finále poprvé po 37 letech, titul naposledy získala v roce 1936. Belgičané hráli o Salátovou mísu jedinkrát v roce 1904.

Reklama

Související témata: