Hlavní obsah

Britové odložili kvůli pohotovosti v Bruselu odlet na finále Davis Cupu

Britský tým odložil o 24 hodin odlet do Belgie na finále Davisova poháru. Důvodem je nejvyšší stav pohotovosti, jenž v Bruselu platí kvůli hrozbě teroristického útoku. Mezinárodní tenisová federace (ITF) v sobotu uvedla, že ji bezpečnostní situace v Belgii výrazně znepokojuje, ale přípravy na finále pokračují.

Foto: Toby Melville, Reuters

Brit Andy Murray odletí společně s týmem do Belgie s denním zpožděním.

Článek

Britský tým, vedený druhým hráčem světového žebříčku Andym Murraym, dnes ještě trénoval na antukových kurtech londýnského Queen's Clubu a předpokládá, že odletí v pondělí.

Britský tenisový svaz (LTA) uvedl, že situaci v Belgii pečlivě sleduje a řídí se doporučením vlády. "Bezpečnost celé britské výpravy, včetně našich hráčů a fanoušků, zůstává hlavní prioritou," uvedl mluvčí LTA.

Belgie stanovila v hlavním městě nejvyšší stupeň pohotovosti v sobotu, zastavila provoz metra a vyzvala lidi, aby se neshromažďovali ve větším počtu. Starosta bruselské čtvrti Schaerbeek Bernard Clerfayt uvedl, že pokračuje pátrání po dvou nebezpečných teroristech, kteří by mohli zaútočit.

Třídenní finále mezi Británií a Belgií se má hrát od pátku v hale pro 13.000 diváků v Gentu, jenž je od Bruselu vzdálen zhruba 55 km.

Reklama