Hlavní obsah

Britové se cítí před daviscupovým finále v Belgii bezpečně

Gent

Tým britských tenistů v čele s Andym Murraym se cítí v Belgii před finálovou bitvou o Davisův pohár příjemně navzdory napjaté atmosféře v Evropě kvůli útokům teroristů. Právě v metropoli Belgie Bruselu platí od soboty nejvyšší stupeň bezpečnostních opatření, ale Murray a spol. se soustředí jen na tenis.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Britský tenista Andy Murray během utkání s Rafaelem Nadalem při nedávném Turnaji mistrů.

Článek

"Všichni členové našeho týmu jsou podle mě v pohodě," řekl dnes novinářům druhý hráč světového žebříčku Murray a hlavní hvězda finále, která má pro britský tenis vybojovat první Davisův pohár od roku 1936. Gent leží od Bruselu 55 kilometrů a kvůli hrozbě dalšího útoku odložil britský tým odlet o den. V dějišti zápasu se objevil až v pondělí.

"Události posledních dnů byly samozřejmě znepokojující, ale jakmile jsme sem přijeli a porozhlédli se, cítíme se fajn. Tady v Gentu se zdá být všechno v pořádku, je tady klid. No a my trénujeme a jsme připraveni - děláme práci jako obvykle," přiblížil osmadvacetiletý Murray.

I belgický kapitán Johan van Herck řekl, že jejich hlavní starostí je tenis a plně důvěřují úřadům. "O bezpečnosti v hale nemáme pochybnosti," ujistil. "Faktem je, že problémy existují, ale my se soustředíme na tuto sportovní výzvu. A co se týče bezpečnosti, s tím my nezmůžeme nic," doplnil k bitvám o Davis Cup, které se od pátku odehrají ve Flanders Expo pro 13 tisíc diváků. Belgie se pohár pokusí vyhrát poprvé.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 30
20240424T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík