Hlavní obsah

Hingisová před návratem na kurty piluje servis

V pondělí se po třech letech a osmi měsících vrátí na kurty svého času nepřemožitelná Švýcarka s českými kořeny Martina Higisová. Pětadvacetiletá tenistka, která musela ukončit kariéru kvůli chronickým problémům s kotníky, nechce při svém comebacku na tvrdém povrchu v australském Gold Coast vypadat směšně. Proto v posledních dnech horečně piluje servis.

Článek

"Kdybych měla nastoupit s tím stylem, který jsem hrála před třemi roky, asi bych nepřežila," uvedla na dnešní tiskové konferenci útlá Švýcarka. Před lety přitom na její tenis soupeřky nemohly najít protizbraň. Hingisová více než rok a půl v kuse bezpečně vedla světový žebříček, vyhrála pět grandslamů a v šestnácti se stala nejmladší světovou jedničkou. "Ale pracuju na celé hře, hlavně na podání a hře od základní čáry," uvedla.

Sama se chce do kolotoče bílého sportu vrhnout po hlavě a přislíbila dokonce účast na grandslamovém Australian Open, které začne v polovině ledna. Po Gold Coast ji týden nato čeká turnaj v Sydney. Do prosluněného dějiště prvního turnaje přicestovala s předstihem, trénovala s krajankou Patty Schnyderovou a Francouzkou Tatianou Golovinovou.

Na kurty se prý vrátila z různých důvodů. Třeba proto, jak ji nadchly výkony jejích někdejších soupeřek Lindsay Davenportové, která to dotáhla až na vrchol žebříčku, nebo Mary Pierceové, jež se letos ve třiceti letech probila do finále French Open i US Open. "Měla jsem krásný život bez stresu a cestování, ale tenis mi chyběl. Neměla jsem pro co vstávat," přiznala Hingisová. A připustila, že její návrat je risk. "Ale já výzvy miluju," řekla.

Reklama